Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Glass og grønn glede

Eierne av boligen syntes de var omgitt av umalt furupanel, og nå ønsket de å bli kvitt dette hyttepreget og få mer lys i rommene.

  • Førbilde: Eierne var lei av hyttepreget som den umalte furuen bidro til. Rilleveggen mellom stue og trapperom ga en innestengt båsfølelse, så de ønsket også en ny løsning på denne.

    Foto:

  • Etterbilde: Rilleveggen ble erstattet med glassbyggestein. Dette gir en definert skjerming samtidig som veggen har et transparent preg. Rillene kunne også vært skiftet ut med fliser eller treverk, men da hadde man ikke oppnådd den lysrefleksen som glassbyggestein gir. NB! Det finnes mange ulike typer og prisklasser av glassbyggestein. Sjekk kvaliteten før du handler.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Både stuevegger, trapp og trappehus var i umalt furu, og trappen går gjennom tre etasjer. Rilleveggen mellom stuen og trappehuset ga en båsfølelse, så familien ville også finne andre løsninger her.

Interiørkonsulent Ellen Skifjeld Lønnestad anbefalte eierne å fjerne hele rilleveggen mot trappehuset og erstatte den med glassbyggestein. Dette gir god lysgjennomgang samtidig som rommet får et tøffere preg. Glassbyggestein gir både en definert skjerming samtidig som den har et transparent preg. Veggene i stuen ble malt i en lys og behagelig grønntone og den delen av trappen og trappehuset som syntes fra stuen fikk samme farge. Trinnene ble tettet og malt grønne på underside og opptrinn.

- Det er viktig å la fargen følge helt opp til de naturlige skillene mellom etasjene i åpne trappeløsninger. Det gir et riktig helhetsinntrykk og en ro i rommene, forteller Ellen. I denne boligen gjentok hun bruk av glassbyggestein på en vegg i stuen mellom peisen og inngangen til kjøkkenet. Dette bidro ytterligere til å gi interiøret et helhetlig preg.

Oppdatert: 01.11.2012  

Dette ble brukt

Vegger: S 1030 G90Y

Glassbyggerstein: Vitrablok 1908 Klarsikt - HÖGANÄS BYGGKERAMIKK

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Les mer

[Some text some message]