Norsk Akustikksenter annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Glass og grønn glede

  •  
  •  
Førbilde: Eierne var lei av hyttepreget som den umalte furuen bidro til. Rilleveggen mellom stue og trapperom ga en innest...   Bilder av: Jon Halvorsen/ifi.no
Eierne av boligen syntes de var omgitt av umalt furupanel, og nå ønsket de å bli kvitt dette hyttepreget og få mer lys i rommene.

Både stuevegger, trapp og trappehus var i umalt furu, og trappen går gjennom tre etasjer. Rilleveggen mellom stuen og trappehuset ga en båsfølelse, så familien ville også finne andre løsninger her.

Interiørkonsulent Ellen Skifjeld Lønnestad anbefalte eierne å fjerne hele rilleveggen mot trappehuset og erstatte den med glassbyggestein. Dette gir god lysgjennomgang samtidig som rommet får et tøffere preg. Glassbyggestein gir både en definert skjerming samtidig som den har et transparent preg. Veggene i stuen ble malt i en lys og behagelig grønntone og den delen av trappen og trappehuset som syntes fra stuen fikk samme farge. Trinnene ble tettet og malt grønne på underside og opptrinn.

- Det er viktig å la fargen følge helt opp til de naturlige skillene mellom etasjene i åpne trappeløsninger. Det gir et riktig helhetsinntrykk og en ro i rommene, forteller Ellen. I denne boligen gjentok hun bruk av glassbyggestein på en vegg i stuen mellom peisen og inngangen til kjøkkenet. Dette bidro ytterligere til å gi interiøret et helhetlig preg.

Dette ble brukt:

  • Vegger: S 1030 G90Y
  • Glassbyggerstein: Vitrablok 1908 Klarsikt - HÖGANÄS BYGGKERAMIKK

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Nyeste artikler