IFI logo
Se flere bilder
Glass og grønn glede

Foto: Jon Halvorsen/ifi.no

Glass og grønn glede

Eierne av boligen syntes de var omgitt av umalt furupanel, og nå ønsket de å bli kvitt dette hyttepreget og få mer lys i rommene.

Sigrid Hohle Bjønness

Sigrid Hohle Bjønness
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både stuevegger, trapp og trappehus var i umalt furu, og trappen går gjennom tre etasjer. Rilleveggen mellom stuen og trappehuset ga en båsfølelse, så familien ville også finne andre løsninger her.

Interiørkonsulent Ellen Skifjeld Lønnestad anbefalte eierne å fjerne hele rilleveggen mot trappehuset og erstatte den med glassbyggestein. Dette gir god lysgjennomgang samtidig som rommet får et tøffere preg. Glassbyggestein gir både en definert skjerming samtidig som den har et transparent preg. Veggene i stuen ble malt i en lys og behagelig grønntone og den delen av trappen og trappehuset som syntes fra stuen fikk samme farge. Trinnene ble tettet og malt grønne på underside og opptrinn.

- Det er viktig å la fargen følge helt opp til de naturlige skillene mellom etasjene i åpne trappeløsninger. Det gir et riktig helhetsinntrykk og en ro i rommene, forteller Ellen. I denne boligen gjentok hun bruk av glassbyggestein på en vegg i stuen mellom peisen og inngangen til kjøkkenet. Dette bidro ytterligere til å gi interiøret et helhetlig preg.

Dette ble brukt
  • Vegger: S 1030 G90Y
  • Glassbyggerstein: Vitrablok 1908 Klarsikt - HÖGANÄS BYGGKERAMIKK
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.