IFI logo
Se flere bilder
Gi nytt liv til trappegangen

Foto: Jordan og Frode Larsen

Gi nytt liv til trappegangen

Ved hjelp av forlengerskaft eller justerbare stiger, gjør du jobben mye enklere for deg selv når du skal male trappegangen.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som med alle andre oppussingsjobber, små eller store, er det lurt å planlegge godt for å få et ønsket resultat. Ved maling av trappeganger er innkjøp av pensler som kan festes til et forlengerskaft en god start.

Langt på vei med forlengerskaft

Det er unødvendig å klatre i ustødige stiger, vinglete gardintrapper eller gamle krakker for å nå til i høyden når man maler. Med et godt forlengerskaft kommer du langt på vei.

– Det å sette penselen på et forlengerskaft gir deg flere fordeler. Du utvider for det første rekkevidden betraktelig, og du kommer enkelt til i høyden. Noen steder, for eksempel i trapper, kan det ofte være vanskelig å få plassert stigen ordentlig. Med forlengerskaft slipper man den problematikken, sier fag- og utviklingssjef i Jordan, Jostein Brekka.

Se flere bilder
Jostein Brekka, Jordan

Foto: Kristian Owren/ifi.no

RÅDGIVER: Fag- og utviklingssjef i Jordan, Jostein Brekka

Godt for kroppen

I tillegg til at du når til der du vil, gir også bruk av forlengerskaft mindre belastning på kroppen.

– Vi vet at arbeid over skulderhøyde både er svært slitsomt og belastende for kroppen. Skal man male mye utsettes kroppen for repeterende og uvante bevegelser som kan føre til slitasjeskader, sier Brekka

Nytt utstyr til malejobben

Jordan har nå lansert 100 mm forlengbare innendørspensler i både Perfect- og Ultimate-serien som er ypperlig til denne bruken.

– Penslene kan også benyttes håndholdt. De ligger godt i hånden, og blikket er vinklet på en måte som gir mindre belastning på håndleddet, forklarer Brekka.

Produsenten har også nylig utviklet et kort forlengerskaft som er godt egnet innendørs – der det ikke alltid er like god plass rundt.

Noen steder kan det bli litt trangt. Derfor har vi utviklet et kort forlengerskaft som er spesielt egnet på bruk innendørs når man maler i trapper, ganger og andre trange steder, avslutter eksperten.

Justerbar bøyle

Har du en trappeoppgang hvor det er steder som er vanskelig å komme til kan en justerbar bøyle være løsningen.

– Den justerbare bøylen gjør det enklere å ha en god vinkel mot underlaget når den brukes med et forelengerskaft. Den er veldig grei å bruke siden den kan justeres i alle vinkler, men den gir en litt grovere finish, da den er tenkt til utendørsbruk, avslutter eksperten.

Se flere bilder
MALERULL

Foto: Jordan

VINKLE RULLEN: Den justerbare bøylen gjør det enklere å ha en god vinkel mot underlaget

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.