Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Fra gult til hvitt på Universitetsplassen

Sentrumsbyggene ved Universitetet i Oslo går fra gult til hvitt. Statsbygg har satt i gang en utvendig rehabilitering der husene igjen får en hvitlig kalkpusset fasade.

cloud_download
fullscreen
  • Universitetsbygningene på Karl Johans gate i Oslo skal bli hvite. Ved en oppussing skal bygningen få sitt opprinnelige utseende tilbake.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Universitetsbygningene ved Karl Johans gate i Oslo skal bli hvite. Fra 60-tallet har fasadene på Domus Media, Domus Biblioteca, Domus Academia, Professorboligen og Gymnastikkbygningen vært gule, men nå skal de tilbakeføres til den antikvarisk riktige gråhvite fargen.

Det er Statsbygg som forvalter byggene, og som nå har satt i gang en omfattende rehabilitering av tak, fasader og vinduer.

Tilbake til originalen

- Ved rehabiliteringen skal dagens puss erstattes med en kalkpuss som opprinnelig ble brukt på veggen. Dette vil i likhet med fargevalget være en tilbakeføring i retning av originalt utseende, sier Statsbyggs prosjektleder Lars Prestergård.

Universitetet har vært pusset opp og rehabilitert mange ganger. Denne gang utføres rehabiliteringen i samarbeid med Riksantikvaren. Arbeidene starter i juni 2011 og beregnes å være ferdig våren 2014. Bygningene skal være i full drift under oppussingen.

Oppdatert: 15.05.2014  

Se mer

Statsbygg

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]