IFI logo
Se flere bilder
Flisefint på gulvet

Foto: Produsentene

Flisefint på gulvet

Trenden fra sør-Europa med flisebelagte gulv har begynt å spre seg, og i dag ser vi at stadig flere nordmenn legger fliser på gulvet.

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Til forskjell fra tidligere da fliser på gulvet ble begrenset til baderommet eller kjellerstuen, ser vi i dag at stadig flere legger fliser i andre rom også, slik som kjøkkenet, entreen eller til og med stuen og soverommet, sier Morten Strand fra Flisekompaniet.

Slitesterkt, hygienisk og vedlikeholdsfritt

- En av de største fordelene med et flisebelagt gulv er at det er ekstremt slitesterkt og tilnærmet vedlikeholdsfritt, sier Laila Sjøholt hos Höganäs. Glem alt som heter sliping, oljing og lakkering - flisene tåler det meste og skal bare tørkes over med en fuktig klut. Og siden skitt ikke "setter" seg i flisene på samme måte som mange andre underlag, er gulvet svært rengjøringsvennlig og hygienisk.

Nye former

Rektangulære fliser, store kvadrater, keramiske fliser med mosaikkmønster, runde glassmosaikker. Utvalget er enormt, og nytt av i år er at folk gjerne vil ha andre former på flisene enn den tradisjonelle 30 x 30 flisen, forteller Sjøholt.

Lenger sør i Europa, i land som Hellas, Italia og Spania, har keramiske fliser lenge vært foretrukket på gulvet, blant annet fordi det er et kjølig og behagelig underlag. Her i Norge derimot lønner det seg å legge en eller annen form for varme under gulvet.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.