IFI logo
Se flere bilder
Fleksibelt arbeidsmiljø

Foto: Tor Henning Støldal

Fleksibelt arbeidsmiljø

I august kom de siste medarbeiderne på plass i Telenors nye hovedkvarter på Fornebu. Innflyttingen har foregått i puljer. De første kom på plass i den nordre fløyen i november i fjor - og i løpet av sommeren har også sørfløyen blitt tatt i bruk. Driftssenteret, som det sist ferdigstilte, er klart i oktober.

Øistein Lie

Øistein Lie
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Totalt vil mer enn 7000 ansatte ha Telenor Fornebu som sitt hovedkvarter, men ettersom mange til stadighet er ute i felten, vil man ikke ha mer enn ca. 6000 kontorplasser til rådighet. Også dette kan synes i meste laget, i alle fall på det nåværende tidspunkt, ettersom nye arbeidsformer er satt på dagsordenen. Dette har skapt interesse i vide kretser, og utfordringer for de ansatte. Arbeidstiden er fleksibel. I tillegg har rundt 70 % bærbare PCer til disposisjon. Med trådløst system innen huset kan man ta med seg skjermen til kaffebaren, til småmøter i mer lukkede rom, man kan jobbe utendørs i fint sommervær - eller fra et hjemmekontor.

I Telenor fokuseres det ikke på medarbeidernes antall timer på jobben, men på leveranse. Når og hvor man arbeider er i utgangspunktet uinteressant. Det hevdes at dette er et større problem for sjefene, som ikke ser sine ansatte - i alle fall ikke i samlet flokk - enn for medarbeiderne.

Åpent landskap  

De enkelte bygg - med åpne kontorlandskaper supplert med stille rom for ettertanke, fortrolige samtaler eller møter - avløses av luftige atrier med utsikt til omkringliggende natur og beplantninger. Her finnes små lunger med f.eks. en kaffebar, et tehus, et biljardbord eller annen form for avkobling. Om man da ikke tar en treningsøkt i Spenst, et bedriftskonsept under SATS. Men dette betyr ikke at man slentrer seg gjennom arbeidsdagen. Man ser stadig grupper av medarbeidere samlet med sine papirer eller en PC i ivrig samtale og diskusjon. Ellers er bygget utstyrt med i alt 220 møterom med smått og stort, der executive-rommene er utstyrt for videokonferanser.

Apropos PC. De fleste har en bærbar eller en stasjonær med flatskjerm til disposisjon. Årsaken til at man har valgt dette er at om alle 6000 arbeidsplasser skulle hatt en konvensjonell skjerm måtte hver ha en halv kvadratmeter mer plass - hvilket totalt ville utgjøre 3000 kvm. bordflate!

Et fåtall arbeidsplasser er faste. Hver medarbeider har et lite skap til disposisjon der man plasserer sine få eiendeler og evt. datautstyr. Herfra henter man ut det nødvendige når arbeidsdagen begynner, finner en eller annen ledig plass, og logger seg på.

Fleksibel arbeidstid betyr også velutstyrte spisesteder for de ansatte. I tillegg til kaffebarer og tehus finnes fire restauranter, hver av dem med plass til ca 450 mennesker. Alle restaurantene har sitt eget farge- og stiluttrykk, i tillegg til utvalget av mat. F. eks. vil man i "Sundt begjær" fokusere på vegetarkost og salater, samt varmretter med fisk, kylling og grønnsaker. I "Olivenlunden" er rettene middelhavsinspirert. Kjøkkensjefene kommer bl.a. fra Italia, Frankrike og Portugal - og har tatt med seg gastronomiske ideer fra sine hjemland.

Fargeuttrykket i kantinene følger den helhetsplanen som er laget for bygget, med varme farger mot vest, lyse og transparente mot øst. Fargebruken, samt store investeringer i kunst, skaper variasjon og harmoni. Telenor Fornebu skal ikke bare være et sted å jobbe, det skal være et sted man trives og inspireres.

Les mer i Fargemagasinet nr. 3/2002

©ifi 2002/Fargemagasinet 2002

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.