IFI logo
Se flere bilder
Finn fargen

Foto: Nordsjö

Finn fargen

Høsten er tiden for å pusse opp innendørs. I mylderet av trender og farger er det ikke lett å velge riktige farger. En fargeveiledning kan være løsningen.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er du klar for litt fornyelse, men forvirret og usikker på hvilken stil og farger du skal velge? Et fargekart med interiørbilder av ulike stiler, konkret veiledning og fargeprognoser for fremtiden kan være en god hjelp.

Fargeråd som varer

Mange er usikre på å sette i gang oppussing og maling fordi de ikke vet hvilken farge eller trend de skal satse på. Nordsjös nye interiørfargekart inneholder en praktisk fargeveiledning. Den beskriver med tekst og bilder tre aktuelle interiørstiler i fem fargepaletter.

- Fargepalettene er komponert av profesjonelle fargeeksperter og tar utgangspunkt i primærfargene gult, rødt, blått og grønt. De spenner fra elegante hvite nyanser via gråtoner, til dunkle pasteller, harmoniske naturfarger og til de muntre gladfargene, forteller Mette Dahl, markedskonsulent hos Nordsjö. Med andre ord er det ikke bare råd om å velge motefarger, men tips til å velge farger som fungerer sammen under ulike forhold og stiler. For eksempel viser veiledningen hvordan rommets proporsjoner påverker fargevalget.

Egen palett

I fargeveiledningen får man også praktisk hjelp til å bruke fargekartet og sette sammen sin egen palett.

- Bilder og forklarende tekst viser hvordan lyset påvirker fargene og hvordan proporsjonene i rommet, visuelt blir påvirket av dine fargevalg. Hver farge har en resept, en bokstav- og tallkode. Lær å knekke koden og se hva den betyr, så kan du komponere din egen farge, litt dypere, litt lysere, altså helt skreddersydd etter ditt interiør, forklarer Dahl.

Hos Nordsjö-forhandlere finnes store fargeprøver; 10x15 cm, på alle de nye fargene samt 200 til. Det gjør det enklere å danne seg et inntrykk av fargene og velge riktig.

- De selger også maling i små bokser, slik at du kan teste fargen hjemme på veggen eller på gråpapir. Det gjør det enklere å vurdere fargene og oppnå det resultatet du ønsker deg, sier Dahl.

Med nye farger på veggen blir ikke høsten så grå som værmeldingene vil ha det til!

Mer informasjon

Nordsjö

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.