IFI logo
Annonsørinnhold
Se flere bilder
Et multiverktøy på patron – fuge, lime og tette med samme masse

Foto: Sika/Casco Norge

Et multiverktøy på patron – fuge, lime og tette med samme masse

Visste du at det finnes en fuge- og tettemasse med så gode egenskaper at du kan bruke den til både å sette opp lister, tette rundt vinduer, stoppe lekkasje i takrenna og gjøre rammen rundt båtvinduet vann- og lufttett? Casco MultiTech hefter på de fleste materialer, og løser de fleste oppgaver!

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Har du en patron Casco MultiTech og en fugepistol for hånden, løser du de aller fleste lim- og tettingsoppgaver du kan komme borti – både ute og inne – i båten, huset eller hytta. Dette er en elastisk lim- og fugemasse som både tetter og fester på de fleste underlag.  

– Med Casco MultiTech trenger du bare én patron. Den limer, fuger og tetter, og finnes i hele syv forskjellige farger, sier Eivind Handrum, teknisk produktsjef lim og fug hos Casco Norge

Se flere bilder
MultiTech ved gulvfuging

Foto: Sika/Casco Norge

TIPS TIL PÅFØRING: Casco MultiTech påføres med fugepistol. Monter tuppen riktig før du begynner, så tørker ikke massen nedover i tuben. Mål bredden på fugen, og skråskjær tuppen i samme bredde. En uåpnet patron kan lagres tørt i 5-25 graders temperatur i opptil ett år. 

Stort bruksområde innendørs

Listen over bruksområder og materialer som fuge- og tettemassen hefter på, er lang: tre, betong, glass, aluminium, messing, kobber, tegl, mørtel, PVC, stål, sementbasert puss, osv...

Innendørs kan du bruke patronen til å sette opp lister, tette fuger ved tak, vegger og rundt vinduer og dører. Du kan tette sprekker, lage bevegelsesfuger i gulvet, henge opp knagger og hyller på flisene på badet eller kjøkkenet. 

GJØR DET SELV INNE:  Se hvordan du enkelt kan fuge dør, vindu og tak, lime knagger og hyller på badet og fuge ved gulv.

Limer og tetter

– Skal du sette opp lister, trenger du ikke hammer og spiker. Legg heller lim punktvis langs hele listen, før du trykker den fast. MultiTech har like gode limegenskaper som de beste monteringslimene på markedet, sier Handrum.

 

– Ved fuging langs tak er det viktig å rengjøre og klargjøre området på forhånd. Skal du lage en bevegelsesfuge i gulvet, legger du en bunnfyllingslist i bunn av fugen og setter maskeringstape på flatene ved siden av. Etter at du har fylt fugen, avslutter du med å glatte ut fugemassen og fjerne maskeringstapen, sier Handrum. 

Se flere bilder
MultiTech fuger ved dørlist

Foto: Sika/Casco Norge

MANGE FARGER: Casco MultiTech 300 ml finnes i 7 farger: White (S 0502-Y), Light Grey (S 1500-N), Grey (S 3500-N), Black (S 9000-N), Light wood (S 2020-Y20R), Dark wood (S 4020-Y20R), Exotic wood (S 6020-Y60R). Finner du ikke en farge som passer, kan massen overmales etter cirka ett døgn.

Brukes til mye utendørs

Utendørs kan du tette takrenner, lime fast ventiler til lufteluker i grunnmuren, henge opp postkassen på murveggen eller tette glipper rundt vinduer. I båten brukes Casco MultiTech til å henge opp koppholdere og annet utstyr, og til å tette rundt vindusrammene – med mye mer.

GJØR DET SELV UTE: Casco MultiTech passer til nærmest alle arbeidsoppgaver til boligen, hytta, båten eller andre utfordrende oppgaver ute og inne.    


Se flere bilder
tetter takrenne

Foto: Sika/Casco Norge

STERK OG FLEKSIBEL: Med MultiTech kan du tette takrenner, lime opp skilt, fuge rundt vinduer eller lime og tette i fritidsbåten. Den gir en sterk og elastisk fug, og har god vedheft under alle forhold!

En verktøykasse

Massen er miljøvennlig og godkjent for kontakt med mat og for bruk i våtrom. Den er enkel å bruke og å glatte ut, og hvis du ikke finner din farge blant de syv som den lages i, kan fugen overmales etter at den har tørker og herdet i cirka 24 timer.

 

– MultiTech gir vann- og lufttette fuger og sammenføyninger som tåler bevegelse, vibrasjoner og slag. Den er elastisk og håndterer store temperatursvingninger, og hefter til og med på fuktige underlag. Det er rett og slett en verktøykasse på patron! sier Handrum.

Se flere bilder
MultiTech ved gulvterskel

Foto: Sika/Casco Norge

ULIKE UNDERLAG: Som fugemasse brukes MultiTech til både planlagte bevegelsesfuger, og til fuging og tetting i gulv, i hjørner, ved taket og rundt dører og vinduer. Massen hefter både på tre, betong og mur. 


Se flere bilder
MultiTech kan brukes i båten

Foto: Sika/Casco Norge

FIKSING PÅ BÅT OG HUS: Casco MultiTech har et bredt bruksområde og god vedheft til mange typer underlag. Den tetter, fuger og limer så vel til sjøs som på land i hus og hytte. 

Mer informasjon
Casco MultiTech
Se flere bilder
Casco MultiTech 300 ml-2

Foto:

FUGER, TETTER OG LIMER: Casco MultiTech er 1-komponent fuge- og tettemasse med limegenkaper på høyde med de beste monteringslimene på markedet.        

En 1-komponent fuge- og tettemasse med limegenkaper på høyde med de beste monteringslimene på markedet.

For krevende underlag vil bruk av Casco Activator 22 eller Casco Primer 21 kunne gi et best mulig resultat. Casco Activator 22, er en vedheftsforbedrer (primer), som sikrer et godt feste på vanskelige, glatte underlag. Sammen med Casco Primer 21, som brukes utendørs på sugende underlag, har du en komplett løsning til alle oppgaver ute og inne under alle forhold.

  • Shore A hardhet: ~48 (etter 28 døgn)
  • Temperaturbestandighet: -50 °C/+90 °C
  • Skinntørr: 45 minutter
  • Gjennomherdet: 24 timer (3 mm tykkelse)
  • Kan overmales etter herding
  • 7 farger. (White S 0502-Y), Light Grey (S 1500-N), Grey (S 3500-N), Black (S 9000-N), Light wood (S 2020-Y20R), Dark wood (S 4020-Y20R), Exotic wood (S 6020-Y60R).
  • Holdbarhet: 12 måneder ved +5-25 °C
  • Miljøgodkjent og merket med: EC1+, M1, LEED USBGC, BREEAM International, BREEAM-NOR
  • Godkjent for bruk i områder med næringsmidler (ISEGA)

Les mer om bruk av Casco MultiTech innendørs

Les mer om bruk av Casco MultiTech utendørs

Mest lest
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.