IFI logo
Se flere bilder
Et godt innemiljø

Foto:

Et godt innemiljø

Når det gjelder de fysiske forutsetningene for et godt innemiljø har malermesteren en avgjørende rolle.

Knut Randem/MLF

Knut Randem/MLF
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

90 prosent av de flatene du ser kan behandles av malermesteren. Malermesteren er derfor en meget viktig samarbeidspartner.

Interiørarkitekt eller malermester?

Farger, design, tekstur og arkitektur påvirkes av det arbeidet malermesteren gjør. Du kan selvfølgelig velge å benytte en interiørarkitekt, men du skal vite at også malermesteren ofte har høy kompetanse på fargesetting. Ikke minst vet malermesteren mye om hvordan fargene oppfattes i ulike sammenhenger og belysning.

Verdifull kompetanse

Malermesteren vet hvordan produkter skal brukes, hvor de kan brukes og ikke minst når de kan brukes. Enten du skal ha utført gulvlegging, maling, våtromsrehabilitering, dekorasjoner og effektmaling eller andre typer overflatebehandling skal du snakke med malermesteren.

Lønnsom med fast avtale

I mange sammenhenger kan det være lønnsomt og ikke minst praktisk å ha en fast avtale med en malermester. En bedrift som kjenner dine behov, bygninger, mennesker, rytme osv glir lettere inn når arbeid skal utføres. Både du og malermesteren er tjent med at regelmessig vedlikehold kan utføres når det passer begge parter. En samarbeidsavtale hvor timepris, påslag på materialer, responstid etc. er avtalt kan være svært nyttig på mindre arbeider. Dersom du skal ha gjennomført større arbeider kan du eventuelt vurdere å be om tilbud fra flere malermestere.

Malermestere og byggtapetsermestere

Malerfaget og byggtapetserfaget var tidligere to fag. I den nye fagopplæringen er de slått sammen til et fag med fordypningsmuligheter. Vi har derfor valgt å bruke tittelen ”malermester” på disse websidene etter som malerfaget nå er utdanningsveien for nye lærlinger. Like fullt skal du som kunde være klar over at det i de største byene finnes byggtapetsermestere. Byggtapetsermestrene er blant annet spesialister på gulvbelegg og tapet.

MLF

Der det ikke finnes byggtapetsermestre er det malermestrene som dekker det som tidligere var to ulike fagområder. Mange malermestre har også ansatt byggtapetserere. Begge disse faggruppene kan være medlemmer i Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforening (MLF).

Se flere bilder
MLF

Foto:

Bedrifter merket med denne propellen er tilknyttet Maler- og Byggtapetsermestrenes Landsforbund.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.