Kategorier

Meny

Konto

Enkel test av frostsikkerhet

Til terrasser og balkonger må vi bruke frostsikre fliser. Men mange er blitt skuffet når den billige flisen som ble markedsført som frostsikker sprakk opp etter første vinteren.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Enkel test av frostsikkerhet

Foto: Höganäs Byggkeramikk AS

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frostsikre fliser skal tåle å ligge ute på terrassen, i hagen eller på balkongen mange vintre. Med god montering vil resultatet være vakkert og bestandig i årevis.

Men ikke alle frostsikre fliser holder det de lover. Er ikke flisen tett nok, vil vann trekke inn, fryse ved minusgrader, og sprenge flisen i stykker når det tiner opp igjen.

Enkelt test

En enkel måte å sikre at flisene er tilstrekkelig tett er å veie en flis i tørr tilstand, for siden å legge den i et vannbad over natten. Veier den mer enn 3 prosent mer etterpå, er den ikke å regne for å være frostsikker!

Vedheften viktig

Ved montering av fliser utendørs er det svært viktig at det ikke dannes luftlommer mellom flisen og underlaget. Vann har en evne til å trenge inn og fylle opp slike hul­rom, og da sprenges flisen sakte, men sikkert i stykker. Flisen kan også sprekke ved belastning.

Unngå bom

Luftlommer kan oppdages ved at flisen danner en annerledes lyd når man går på den. En enkel måte å få vite det sikkert, er å slippe en stålkule ned på gulvet. Spretter kulen opp igjen er vedheften ok, men om oppspretten dempes, er der en luftlomme, såkalt bom.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]