IFI logo
Se flere bilder
En overflate kan være så mangt

Foto:

En overflate kan være så mangt

Trodde du rulle og sprøyte var de viktigste arbeidsredskapene for å påføre maling? Da har du gått glipp av mye.

Knut Randem/MLF

Knut Randem/MLF
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sprøyte og rulle er nok effektive verktøy, men om du skal ha variasjon og spennende overflater tar malermesteren fram andre verktøy.

Laseringsteknikk

Mange av de moderne dekorative teknikkene baserer seg på gammel kunnskap om laserende effekter. Både ådring og marmorering (tre- og marmorimitasjon) inngår i en større gruppe med laseringsteknikker hvor det benyttes alt fra fille og svamp til ulike penseltyper. Disse teknikkene har fornyet seg i takt med dagens moter. Malermesteren kan derfor tilby en lang rekke effekter ved å bruke en laseringsteknikk.

Pigmenter og olje

I noen lasurer brukes moderne malinger, men det kan også brukes pigmenter og olje på ”gammelmåten” selv i et moderne uttrykk. Hvilke produkter og teknikker malermesteren benytter avhenger av hvilket resultat som skal oppnås.

Levende overflater

Å bruke matte og blanke malinger i kombinasjon kan også gi effektfulle resultater. Å kombinere maleteknikker med tapet på ulike vegger gir uante variasjonsmuligheter. Gamle sparkelteknikker har fått en renessanse i moderne arkitektur. De skaper utrolig levende overflater. Antallet ”strøk” kan her varieres etter hvilken effekt som skal oppnås.

 

Et personlig gulv

Både linoleums- og vinylgulv egner seg godt for å løfte et rom eller markere en sone. Her kan maler- og byggtapetsermestrene gjøre alt fra å legge ned mønstre tegnet av en designer eller kunstner til selv å bidra med gode ideer og fargevalg. Du kan få et personlig tilpasset gulv med alt fra effektpunkter i kontrastfarger til markering av gangsoner, kanter, border og annet.

 

Snakk med malermesteren

Har du en idé, så ikke nøl med å beskrive den for malermesteren. Malermesteren kan sette opp prøvefelt eller levere prøveplater slik at dere kan eksperimentere dere fram til det resultatet du ønsker. Denne prøven kan stå som en referanseprøve mens arbeidet utføres. Gulvarbeid dokumenteres best med en tegning. Har du lyst til å gjøre noe spesielt med en vegg? I trappehuset? Ved kaffemaskinen eller andre steder? Snakk med malermesteren – enten du har en idé eller ikke. Det koster litt ekstra med spesielle teknikker. Ikke alltid så mye mer, men det kan se dyrt ut…

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.