Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
For gårdeier

En overflate kan være så mangt

  •  
  •   Publisert:
 
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Trodde du rulle og sprøyte var de viktigste arbeidsredskapene for å påføre maling? Da har du gått glipp av mye.

Sprøyte og rulle er nok effektive verktøy, men om du skal ha variasjon og spennende overflater tar malermesteren fram andre verktøy.

Laseringsteknikk

Mange av de moderne dekorative teknikkene baserer seg på gammel kunnskap om laserende effekter. Både ådring og marmorering (tre- og marmorimitasjon) inngår i en større gruppe med laseringsteknikker hvor det benyttes alt fra fille og svamp til ulike penseltyper. Disse teknikkene har fornyet seg i takt med dagens moter. Malermesteren kan derfor tilby en lang rekke effekter ved å bruke en laseringsteknikk.

Pigmenter og olje

I noen lasurer brukes moderne malinger, men det kan også brukes pigmenter og olje på ”gammelmåten” selv i et moderne uttrykk. Hvilke produkter og teknikker malermesteren benytter avhenger av hvilket resultat som skal oppnås.

Levende overflater

Å bruke matte og blanke malinger i kombinasjon kan også gi effektfulle resultater. Å kombinere maleteknikker med tapet på ulike vegger gir uante variasjonsmuligheter. Gamle sparkelteknikker har fått en renessanse i moderne arkitektur. De skaper utrolig levende overflater. Antallet ”strøk” kan her varieres etter hvilken effekt som skal oppnås.

 

Et personlig gulv

Både linoleums- og vinylgulv egner seg godt for å løfte et rom eller markere en sone. Her kan maler- og byggtapetsermestrene gjøre alt fra å legge ned mønstre tegnet av en designer eller kunstner til selv å bidra med gode ideer og fargevalg. Du kan få et personlig tilpasset gulv med alt fra effektpunkter i kontrastfarger til markering av gangsoner, kanter, border og annet.

 

Snakk med malermesteren

Har du en idé, så ikke nøl med å beskrive den for malermesteren. Malermesteren kan sette opp prøvefelt eller levere prøveplater slik at dere kan eksperimentere dere fram til det resultatet du ønsker. Denne prøven kan stå som en referanseprøve mens arbeidet utføres. Gulvarbeid dokumenteres best med en tegning. Har du lyst til å gjøre noe spesielt med en vegg? I trappehuset? Ved kaffemaskinen eller andre steder? Snakk med malermesteren – enten du har en idé eller ikke. Det koster litt ekstra med spesielle teknikker. Ikke alltid så mye mer, men det kan se dyrt ut…

Les også Mesterlige råd og resultater

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer For gårdeier

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: