Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Dypt hakk i parkettgulv

Vi har mistet en høyttaler i gulvet slik at den etterlot seg da et ganske dypt hakk. Det er om lag én centimeter dypt, og to centimeter på det meste. Hvordan kan dette forbedres eller repareres helt?

cloud_download
fullscreen
  • Dypt hakk i parkettgulv

    Foto: Chera Westman/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Bruk skjellakk

– Når det blir en så stor skade, anbefaler vi å bruke en skjellakk/smeltevoks som man drypper ned der skaden er. Da får man fylt opp volumet som har blitt sammentrykt. Det er ingen stor operasjon og tar fra fem til ti minutter, sier Audun Klauseie hos Alanor.

Hvis det er et oljet gulv, bør du kanskje prøve å pirke treverket rent først. Men er gulvet lakkert, trenger du ikke det.
Skjellakk er en typisk bestillingsvare som du får ved å henvende deg til fargehandelen, eller de kan bestille opp varen fra Alanor.

– Skjellakken kommer i små sett med forskjellige farger. Da kan du klare å finne en farge som matcher bra. Du kan enten finne en ferdig farge som passer, eller blande to stifter til en ny farge. De smeltes ved å bruke loddebolt eller et oppvarmet huggjern, etter samme prinsipp som da de i gamle dager smeltet glider til skiene, sier Klauseie.

Gjør jobben selv

Hvis dette gjøres på en dyktig måte, vil du ikke legge særlig merke til forandring i gulvet når du står oppreist og ser rett ned på der skaden var.

Treffer du ikke helt riktig farge, er det alltid bedre å velge en farge som er en anelse mørkere enn en som er lys.

– Dette klarer du helt fint selv. Det er bare å prøve deg på noe, for eksempel en treplanke som du lager hakk i, før du går løs på selve gulvet. Alltid lurt å øve litt først!

Oppdatert: 17.11.2014  

For mer informasjon:

www.alanor.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]