IFI logo
Se flere bilder
Det er mange slags gårdeiere

Foto: Ragnhild Bruland

Det er mange slags gårdeiere

Det er like stor forskjell på en gårdeier som det er på andre mennesker.

Knut Randem/MLF

Knut Randem/MLF
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Noen er profesjonelle gårdeiere med stor eiendomsportefølje og flere medarbeidere. Andre eier en mindre eiendom med få utleieenheter og administrerer driften alene. Vi har valgt å vinkle disse sidene mot de mest uerfarne gårdeierne, men det bør være mye å lære også for de mer erfarne.

Utøvende gårdeiere

Styret i borettslaget eller sameiet er også utøvende gårdeiere, som gjennom valg har blitt pålagt ansvaret for å ivareta store verdier. Man tok kanskje på seg vervet fordi ingen andre ville ha det, men selv om styret er bundet av generalforsamlingen i en del økonomiske forhold, er det like fullt en utøvende gårdeier med et stort spillerom. Forsømmer styret sin oppgave i det løpende vedlikeholdet, kan de senere reparasjonene bli meget store og kostbare.

Dybdekunnskap

Selv om man er en profesjonell gårdeier, viser erfaringene at kunnskapene om overflatebehandling er mangelfulle. Det handler nemlig om dybdekunnskap. Dybdekunnskapen er det håndverkerne som har. Du skal kjenne de potensielle problemområdene slik at du kan være en mer profesjonell og opplyst oppdragsgiver.

Oversikt over problemområder

Du får ikke oppskriften på hvordan arbeidet skal utføres på disse sidene. Det du forhåpentligvis får er en oversikt over problemområder. Hva du skal være oppmerksom på, forebyggende vedlikehold og hvordan du skal finansiere vedlikeholdet. Ikke minst dreier dette seg om å ha grunnleggende kunnskap slik at du er i stand til å velge de riktige hjelperne. Og hjelperne bør for din egen skyld være profesjonelle håndverkere. Hvem som utfører arbeidet for deg er så avgjørende at vi har brukt et eget punkt i menyen på valg av entreprenør – herunder håndverker.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.