IFI logo
Se flere bilder
Det er ikke hva du tror

Foto: Produsenten

Det er ikke hva du tror

Det er ikke gull alt som glimrer og vi blir til stadighet lurt - rundlurt. Imitasjoner og optiske illusjoner blir brukt til mer enn smykker, vesker, klær og glass. Den tiden er forbi da vi kunne se hva slags materiale vi hadde på gulv og vegger. Men det skal visstnok være slik...

Gitte Granstrøm

Gitte Granstrøm
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fantasi i plast

Vinylgulv som ser ut som keramiske fliser har blitt produsert lenge og er ikke noen nyhet. Nå er det andre optiske bedrag som gjelder. Savner du sommerens rullesteiner fra Hellas eller det saftige, grønne gresset i hagen? Det finnes i tepper, men også vinylgulv lages nå akkurat som du vil ha det, fra naturtro bilder av steiner og gress til metallplater og skifer.

Lettvinn marmor

Laminatgulv har også fotofilm på toppen slik som vinyl, og det er mange muligheter på markedet. Eksempelvis kan du legge et flott skipsgulv til en litt rimeligere pris enn hva et originalt skipsgulv koster, eller du kan her velge et marmorgulv som lett kan klikkes på plass.

Ut i naturen

Nålfilt er praktisk og den behøver ikke være så kjedelig som mange tror. Med croco- eller leopardmønster har du absolutt et blikkfang på gulvet.  Keramikkflisene på gulv og vegg kan se ut som skinn, treverk eller metall. Noen glasserte fliser er så blanke og flotte i fargen at veggene på badet virker tredimensjonale, nesten som en flytende vegg fra Karibien.  Noen fliser ser ut som de er malt, med tydelige penselstriper. Med et favorittfoto, kan du fliselegge en vegg med egne foto, eller bestille ønsket motiv. Fliser blir også laget i tapetmønstre, i de riktige trendy mønstrene og fargene. Tapetverdenen er enorm og veggene kan tapetseres i den helt siste metallic looken.  Fototapet ikke nytt, men bildene og mulighetene er større nå enn før. I bildeserien til National Geographic finner du en morsom sjiraff kan være midt i blinken til barnerommet.

På veggen

Ferdige plater til badet ser ut som fliser eller du kan kjøpe ferdige panelplater til stuen som ser ut som trepanel. Er du god til å male, eller bruker en ekspert er det også muligheter til å gjøre noe utradisjonelt. Du kan male et bilde med ramme, rett på veggen. Panelveggen kan bli til murpuss, eller se ut som en stripete tapet. Store mønstre er igjen kommet på banen, og med sjablonger kan det males på, eller tapetseres på veggen.

Alt er så naturtro at du må ta på det for å finne ut hva det du har rundt deg er laget av - og ikke engang da er det lett å finne ut hva som er ekte vare.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.