IFI logo
Se flere bilder
Designgulv til motebutikk

Foto: Chera Westman/ifi.no

Designgulv til motebutikk

I den eksklusive motebutikken for Askers ungdommer og voksne damer, måtte gulvet understreke den kule imagen til produktene. Butikkgründerne ønsket seg i utgangspunktet et hvitt gulv, men endte opp med et kullsort designgulv, lagt i fiskebeinsmønster. Og de angrer ikke. Når den tredje butikken i selskapsgruppen pusses opp, får det samme gulvet.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da motebutikken Millea i Trekanten i Asker skulle få en lillesøster, ønsket eierne å fortsatt ha et hvitt gulv i butikken. Men etter litt overtaling fra Gunni Marie Blunck i Forbo Flooring, falt valget i stedet på en sort LVT. Og butikkgründerne Turid Thomassen og Wenche Ekholm er strålende fornøyd med resultatet.

- Dette er dødskult, se bare på måten det er lagt på, sier Wenche Ekholm entusiastisk og peker på de tremønstrede vinylflisene som ligger i stilig fiskebeinsmønster over hele butikkgulvet.

Lokalet er uten rette vinkler, og for å få mønsteret til å gå opp måtte gulvleggeren legge inn border langs veggene, og dele av lokalet med en bord også på midten. 

Se flere bilder
Wenche Ekholm, som eier butikkene sammen med Turid Thomassen er strålende fornøyd med det nyåpnede lokalet.  - Dette er dødskult, sier hun om gulvet.

Foto:

Wenche Ekholm, som eier butikkene sammen med Turid Thomassen er strålende fornøyd med det nyåpnede lokalet. - Dette er dødskult, sier hun om gulvet.

Utfordrende farge

- Det er et stort gulv med mønster, og det er helt klart en utfordring å legge så store flater, sier Bjørn Kristian Anker.

Han har svennebrev i tømrerfaget og over 20 års erfaring med bygge- og rehabiliteringsprosjekter. I butikken i Trekanten har selskapet hans, Anker Bygg Prosjekt, hatt ansvar for alt fra riving av gamle vegger og gulv, til nyinnredning. Bestiller har vært Norskand, som utfører arbeider på oppdrag fra Sector Eiendom.

- Hvitt er i utgangspunkt en utfordrende farge i butikkmiljøer, og det er sort også siden støv synes godt, sier Gunni Marie Blunck, markedsansvarlig i Forbo Flooring, som har sitt norske hovedkontor bare en kort spasertur unna motebutikken. 

Når Wenche og Turid kom til oss for å se på gulv, hadde vi akkurat fått inn den nye Allura Premiumkolleksjonen, og jeg viste dem prøvebøkene og noen bilder fra brosjyrene. 

- Siden Allura ikke kommer i helt hvitt, viste jeg dem den sorte varianten. Og den likte de godt, sier hun.

Se flere bilder
Butikken Millea, som selger eksklusive dameklær er utvidet med lillesøster Xoma, som har fokus på ungdommer. Gulvet i butikken understreker butikkens profil.

Foto:

Butikken Millea, som selger eksklusive dameklær er utvidet med lillesøster Xoma, som har fokus på ungdommer. Gulvet i butikken understreker butikkens profil.

Et unikt gulv

- Vi var i første rekke opptatt av å ha et gulv ikke alle andre har. I vår butikk er gulvet en imagebygger, og må være tøft og kult, sier Wenche Ekholm.

- Veggene har vi valgt å holde hvite og nøytrale. Vi er glad i farger, men vil ikke at veggene skal konkurrere med klærne. Farger på veggene hadde kanskje passet fint til høst- og vinterkolleksjonene, men når våren kommer med alle farger på tøyet kunne de ha krasjet, sier hun.

Med unntak for en del av veggen ved inngangen til ungdomsavdelingen, er veggene hvitmalte. Her er det dog utført et kunstverk malt direkte på veggen. Bildet forestiller Hvalstrand bad og er utført av graffitikunsnteren Snorri.

LVT-produktet Allura Premium er en designflis med preget, matt overflate, inspirert av natur og dyr. Flisene har et 0,7 mm slitesjikt og finnes i flere ulike størrelser i plank og fliser, helt opp til 1x1 meter. I butikklokalet i Asker ligger nå Allura Premium Black Solid Oak, en kullsort vinylflis i størrelsen 50 x 15 cm, lagt i fiskebeinsmønstre – akkurat som på reklamebildet i brosjyren. 

Se flere bilder
LVT-flisene er lagt i stilig fiskebeinsmønstre. Leggemåten passer godt med utseendet til gulvet, som er kullsort og preget i et tremønster.

Foto:

LVT-flisene er lagt i stilig fiskebeinsmønstre. Leggemåten passer godt med utseendet til gulvet, som er kullsort og preget i et tremønster.

«Et godt produkt»

Butikklokalet på senteret Trekanten i Asker sentrum er 340 kvadratmeter stort, med et par nisjer til prøverom og vegger som skråner mot nabobutikkene. Omtrent halve lokalet disponerte butikken Millea fra før, men når virksomheten skulle utvides med ytterligere en butikk, ble deler av et nabolokale innlemmet i butikken. I dag opptar damemotebutikken Millea den ene halvdelen av butikken, mens lillesøster Xoma, som fører eksklusive designklær for ungdom 10-16 år, den andre halvdelen.

- Vi har revet de gamle veggene, hogd vekk det gamle flisgulvet og slipt vekk flislimet. Deretter er gulvet flekksparklet slik at vi fikk et godt underlag for vinylflisene. Jeg har aldri lagt akkurat denne typen vinylfliser før, og det var lenge siden vi la fiskebeinsmønstre, men det var et godt produkt å jobbe med. Flisene kan skyves litt på og, slik at man kan ta opp en millimeter her og der, sier Bjørn Kristian Anker.

I butikkgruppen inngår også herremotebutikken XO som ligger like over gangen på senteret. Også denne butikken skal pusses opp i løpet av året.

- Og her blir det samme gulv som i søsterbutikkene, sier Wenche Ekholm.

Se flere bilder
Midt i lokalet er det lagt en bord som bryter fiskebeinsmønsteret. - Jeg har ikke lagt Forbo-gulv før, men det var et godt produkt å jobbe med, sier Bjørn Kristian Anker som har stått for alt byggearbeid i butikken.

Foto:

Midt i lokalet er det lagt en bord som bryter fiskebeinsmønsteret. - Jeg har ikke lagt Forbo-gulv før, men det var et godt produkt å jobbe med, sier Bjørn Kristian Anker som har stått for alt byggearbeid i butikken.

Millea og Xoma, Trekanten Asker

Kjøpesenteret Trekanten i Asker eies av Sector Eiendom. Norskand prosjekt AS, med prosjektleder Pål Lien, er valgt som totalentreprenør for utvidelsen, samt totalrenoveringen av Millea og Xoma-butikken. Byggeleder er Bjørn Anker ved Anker Bygg Prosjekt AS, som også har stått for selve utførelsen.

Butikken eies av Turid Thomassen og Wenche Ekholm, som også driver butikken XO Menswear på senteret.

Gulvareal er ca. 340 kvadratmeter etter utvidelsen, og butikken kunne åpne de nye lokalene i midten av mars. 

Allura Premium

Allura Premium består av seks ulike mønstre, inspirert av tre, bøffelhud og skyggespill i naturen. Alle mønstre er designet av Forbos egne designere og er dermed helt unike.  Allura Premium har et 0,7 mm slitesjikt og finnes i flere ulike størrelser helt opp til 128 cm x 50 cm.

LVT-gulvet produseres av kontrollerte råvarer av høy kvalitet. Alle sjikt i produktet lages i Forbos egne fabrikker, noe som gjør at spill og råvarebruk optimaliseres. 

Mer informasjon

Forbo Flooring

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.