Kategorier

Meny

Konto

Derfor skal du aldri bruke solkrem når du maler huset

Lyst til å slå to fluer i en smekk ved å pynte på brunfargen samtidig som du får malearbeidet gjort? Glem det! Det er nemlig svært gode grunner til at malejobben aldri må gjøres i solen.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Derfor skal du aldri bruke solkrem når du maler huset

Foto: Jordan

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du skal aldri risikere å bli solbrent når du maler huset - uansett hvor fristende det måtte være å dra av skjorten og nyte varmen fra den etterlengtede solen… Malearbeid skal alltid foregå i skyggen!

Det går helt fint å male fasaden i finværet vi opplever nå, men det er skyggesiden av huset som gjelder. I solveggen risikerer man nemlig at malingen får stygge blærer, som etter tørking er umulig å få bort uten å skrape og male på nytt.

Solblærer oppstår lett

Solblærer er noen stygge luftpløser som legger seg under malingfilmen når det males i solsteken. Det skyldes at malingen blir skinntørr, altså tørr på toppen med våt maling under, når det kommer sterk varme på halvtørr maling. Når så luften bak malingen utvider seg, oppstår bobler og blærer.

- Begynn i skyggen og følg solen i bakkant. Når du maler etter solen er det lenge til veggen blir like varm igjen, og malingen rekker å tørke tilstrekkelig til at solblærer ikke oppstår, anbefaler Enrico Bastiani hos Nordsjö.

Mer informasjon

Jordan

Nordsjö

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]