IFI logo

Derfor må du vedlikeholde bygningsfasaden

I det daglig må gårdeier eller f.eks. vaktmesteren følge med på bygningens tilstand slik at skader ikke får utvikle seg slik at de i verste fall kan bli farlige for forbipasserende.

Knut Randem/MLF

Knut Randem/MLF
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nesten uansett hva som er galt med det utvendige vedlikeholdet av bygningen din, så vil malermesteren bli involvert når skader skal repareres. Malermesteren ser også hva som kan ødelegge bygningen og bør gjøre regelmessige inspeksjoner av fasaden.

Engasjer en malermester

Malermesteren ser tidlig om for eksempel ødelagte takrenner vil føre til skader i fasaden. Men det er også mange andre forhold som kan skade bygningen din. Å engasjere en malermester til og gå en vedlikeholdsrunde en gang i året, kan være en god investering i vedlikeholdet. Den kan avsløre og avverge potensielle skadeårsaker. Avtal gjerne pris på en slik vedlikeholdsrunde med oppsett av budsjett for nødvendige tiltak på kort og lengre sikt.

Mye å tjene

På nye overflater er det malermesteren med sine toppstrøk som på mange måter tar ansvaret for at fasaden er bygget opp slik den skal. Malermesteren sørger også for at det blir brukt riktig type overflatebehandling. Det kan derfor være mye å tjene på og bruke malermesteren som fasadeentreprenør.

Kjenner produktene godt

Malermestrene samarbeider tett med produktleverandørene. Malermestrene kjenner selv produktene godt, men gjennom det gode samarbeidet med leverandørene, har de også tilgang til dybdekompetanse dersom det er behov for det i spesielle tilfeller. Malermestrene er derfor en viktig krumtapp i ditt ytre vedlikehold. De er i dyktige håndverkere, som vet hva de gjør. Malermesteren vet hvordan produkter skal brukes, hvor de kan brukes og ikke minst når de kan brukes.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.