Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Cad-filer, laser og strimmelgardiner

Lameller, eller strimmelgardiner, har vært på markedet i noen år, men nå er de i langt større grad på vei inn i boligene.

cloud_download
fullscreen
  • Foto:

  • Foto:

  • Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Lamellene har stort sett vært brukt i de offentlige miljøer - i kontorer, møterom, etc. Lamellene kan være tette, slik at de i egnede rom - hvor man ikke ønsker lyset inn - brukes som rene blendinger, eller de kan være mer eller mindre gjennomsiktige. Som strimmelgardiner kan de lukke mot innsyn/utsyn eller man kan velge en helt åpen løsning.

I dagens boligarkitektur brukes det mange glassløsninger på utradisjonelt vis. Her passer lamellene godt inn. Produsenten Silent Gliss har vært en foregangsbedrift og markedsleder på strimmel-løsninger. Her som i andre markeder skjer det en teknisk utvikling.

Lamellene blir tynnere og finere, som stadig stiller større krav i den tekniske produksjon. Silent Gliss´ siste kolleksjon av strimmelgardiner heter Vertical Waves (se bildene), designet av svenske Eva Marmbrandt. Her leveres en cad-fil til et skjærefirma hvor en laser skjærer ut - enten formen eller mønsteret på lamellen.

Til og begynne med tok denne mønsterskjæringen lang tid, fire-fire timer, som gjorde det hele ulønnsomt. Men nå går alt så mye fortere og resultatet blir lasernøyaktig.

Disse føre produktet

Silent Gliss tlf. 62 96 62 22

remove_circle_outline
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]