IFI logo
Se flere bilder
Cad-filer, laser og strimmelgardiner

Foto: ifi.no

Cad-filer, laser og strimmelgardiner

Lameller, eller strimmelgardiner, har vært på markedet i noen år, men nå er de i langt større grad på vei inn i boligene.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lamellene har stort sett vært brukt i de offentlige miljøer - i kontorer, møterom, etc. Lamellene kan være tette, slik at de i egnede rom - hvor man ikke ønsker lyset inn - brukes som rene blendinger, eller de kan være mer eller mindre gjennomsiktige. Som strimmelgardiner kan de lukke mot innsyn/utsyn eller man kan velge en helt åpen løsning.

I dagens boligarkitektur brukes det mange glassløsninger på utradisjonelt vis. Her passer lamellene godt inn. Produsenten Silent Gliss har vært en foregangsbedrift og markedsleder på strimmel-løsninger. Her som i andre markeder skjer det en teknisk utvikling.

Lamellene blir tynnere og finere, som stadig stiller større krav i den tekniske produksjon. Silent Gliss´ siste kolleksjon av strimmelgardiner heter Vertical Waves (se bildene), designet av svenske Eva Marmbrandt. Her leveres en cad-fil til et skjærefirma hvor en laser skjærer ut - enten formen eller mønsteret på lamellen.

Til og begynne med tok denne mønsterskjæringen lang tid, fire-fire timer, som gjorde det hele ulønnsomt. Men nå går alt så mye fortere og resultatet blir lasernøyaktig.

Disse føre produktet
  • Silent Gliss tlf. 62 96 62 22
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.