IFI logo
Se flere bilder
Cad-filer, laser og strimmelgardiner

Foto: ifi.no

Cad-filer, laser og strimmelgardiner

Lameller, eller strimmelgardiner, har vært på markedet i noen år, men nå er de i langt større grad på vei inn i boligene.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Dele

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lamellene har stort sett vært brukt i de offentlige miljøer - i kontorer, møterom, etc. Lamellene kan være tette, slik at de i egnede rom - hvor man ikke ønsker lyset inn - brukes som rene blendinger, eller de kan være mer eller mindre gjennomsiktige. Som strimmelgardiner kan de lukke mot innsyn/utsyn eller man kan velge en helt åpen løsning.

I dagens boligarkitektur brukes det mange glassløsninger på utradisjonelt vis. Her passer lamellene godt inn. Produsenten Silent Gliss har vært en foregangsbedrift og markedsleder på strimmel-løsninger. Her som i andre markeder skjer det en teknisk utvikling.

Lamellene blir tynnere og finere, som stadig stiller større krav i den tekniske produksjon. Silent Gliss´ siste kolleksjon av strimmelgardiner heter Vertical Waves (se bildene), designet av svenske Eva Marmbrandt. Her leveres en cad-fil til et skjærefirma hvor en laser skjærer ut - enten formen eller mønsteret på lamellen.

Til og begynne med tok denne mønsterskjæringen lang tid, fire-fire timer, som gjorde det hele ulønnsomt. Men nå går alt så mye fortere og resultatet blir lasernøyaktig.

Disse føre produktet
  • Silent Gliss tlf. 62 96 62 22
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.