Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Bomiljøer på Living Colour-messe

Living Colour på Stockholmsmässan er først og fremst møteplassen for nordiske malingprodusenter, men hvor også gulv- og tapetprodusenter er med for å markere helheten i hus- og hjemtrenden.

 • Sort og hvitt gulv i klassisk mønsterlegging; her med linoleumsfliser - med matchende tapet, også i sort/hvitt design.

  Foto:

 • Fondvegg i et sterkt rødt innslag, mens de andre veggene er malt i beige. Parketten er i lønn og teppet en flossvariant.

  Foto:

 • Rosa er in og gulvet er i vinyl fra en av de helt moderne kolleksjoner.

  Foto:

 • Hvit vegg kombinert med grå. I hjørnet er det markert med panelgardiner i mønster. Klassisk parkett.

  Foto:

 • Friskit og dristig: En malt gul vegg matchende med en tapetsert fondvegg og det minst like matchende gulv - linoleum sammensatt av to varianter.

  Foto:

 • Den blå malte veggen kombinert med en blomstret tapet. Den mørke parkett matcher både møbel og gardin.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Färg sier man i Sverige og mener maling, og farger og trender er blitt en veldig viktig del av hele malingindustrien. Det er med miljø og løsninger vi skal fristes til å male huset eller pusse opp rommene; det er selve inspirasjonen. Og skal man først male, eller tapetsere, skifter man gjerne også gulvet, eventuelt rehabiliterer. Nye møbler hører ofte med i helhetstanken. 

Arrangøren av Living Colour-messen hadde denne gangen laget et helt utstillingskonsept om tema livsstiler, bygget på studier hvordan farger påvirker de forskjellige livssituasjoner. Her var temaet fire fiktive situasjoner - kjernefamilien Järvemyr på fire, paret Lisa & Amir, Clas & Jonathan og ungkaren Åke Svensson.

     

Her er det ikke helt lett å lage fasitsvar, inntrykk og påvirkninger og det endelige resultat flyter gjerne over i hverandre. Det mener også interiørarkitekt Lena Anderson, medlem i idégruppen for Living Colour.

      

-I dag er det vanskeligere å skille folk; det holder ikke lenger å se på inntekt og i hvilket område de bor i. Folks innstilling til livs- og samfunnsspørsmål er blitt mye mer kompleks. Før i tiden hadde man heller ikke tid eller anledning til å tenke så mye på forandringer. Nå skjer det hele tiden.

     

I denne billedkavalkaden viser vi her en hel del løsninger slik de ble presentert på Stockholmsmässan.

Se også Fargemagasinet nr. 2/2005

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]