IFI logo
Se flere bilder
Beskytt deg mot støv

Foto: Produsenten

Beskytt deg mot støv

Det er ikke bare støv fra sliping som kan være skadelig å få i luftveiene. Sementstøv fra flislim kan også være irriterende å få både i øyne og hals. Ved å velge riktig verneutstyr og produkter kan man unngå denne irritasjonen.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både når posen åpnes, når innholdet tømmes i spannet og når det blandes med vann blir vi utsatt for støv. Støvet virvler opp, og vi får det i hals og øyne, noe som kan skape hoste, tett nese, såre øyne osv. Utsettes man for støvet jevnlig over en lengre periode kan støvet ha enda mer alvorlige helseskader.

Men for en forbruker, som stort sett utsettes for støvet i mindre doser under oppussing hjemme, er støvet ikke skadelig. Den forbigående irritasjonen i luftveiene kan allikevel være svært plagsom, og gjøre oppussingen mer krevende enn det den behøver å være.

Verneutstyr

For å unngå å puste inn støvet fra flislimet kan en maske gjøre susen. En maske i klasse P2 for fint støv vil i de fleste tilfeller være tilstrekkelig. Eventuelt kan du velge en maske som også har utåndingsventil for ekstra beskyttelse.

Et par enkle vernebriller vil ha god effekt dersom du plages av støv også i øynene.

Nytt lim som ikke støver

Nå begynner også produsentene av lim å sette fokus på problemet med støv, Henkel har tatt tak i problemet, og lanserer nå et nytt lim, CM 90 Easy Flex PLUS. I dette limet er mengden farlig støv redusert med opptil 80 prosent, noe som vil være til stor fordel for  den som skal legge flisene. Limet skal også være enklere å påføre og drøyere i bruk enn tradisjonelt flislim. Produktet er å få kjøpt i byggvarebutikker over hele landet.

Disse fører produktet
  • Henkel tlf. 23 37 15 20
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.