Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Beskytt deg mot støv

Det er ikke bare støv fra sliping som kan være skadelig å få i luftveiene. Sementstøv fra flislim kan også være irriterende å få både i øyne og hals. Ved å velge riktig verneutstyr og produkter kan man unngå denne irritasjonen.

  • Beskytt deg mot støv

    Foto:

  • Henkels nye flislim støver mindre når posen åpnes, når innholdet tømmes ut i spannet, og når det blandes med vann.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Både når posen åpnes, når innholdet tømmes i spannet og når det blandes med vann blir vi utsatt for støv. Støvet virvler opp, og vi får det i hals og øyne, noe som kan skape hoste, tett nese, såre øyne osv. Utsettes man for støvet jevnlig over en lengre periode kan støvet ha enda mer alvorlige helseskader.

Men for en forbruker, som stort sett utsettes for støvet i mindre doser under oppussing hjemme, er støvet ikke skadelig. Den forbigående irritasjonen i luftveiene kan allikevel være svært plagsom, og gjøre oppussingen mer krevende enn det den behøver å være.

Verneutstyr

For å unngå å puste inn støvet fra flislimet kan en maske gjøre susen. En maske i klasse P2 for fint støv vil i de fleste tilfeller være tilstrekkelig. Eventuelt kan du velge en maske som også har utåndingsventil for ekstra beskyttelse.

Et par enkle vernebriller vil ha god effekt dersom du plages av støv også i øynene.

Nytt lim som ikke støver

Nå begynner også produsentene av lim å sette fokus på problemet med støv, Henkel har tatt tak i problemet, og lanserer nå et nytt lim, CM 90 Easy Flex PLUS. I dette limet er mengden farlig støv redusert med opptil 80 prosent, noe som vil være til stor fordel for  den som skal legge flisene. Limet skal også være enklere å påføre og drøyere i bruk enn tradisjonelt flislim. Produktet er å få kjøpt i byggvarebutikker over hele landet.

Oppdatert: 21.02.2014  

Disse fører produktet

Henkel tlf. 23 37 15 20

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]