Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Behandling av gipspusset overflate

Vi har brukt gipspuss på veggen bak vask og platetopp på kjøkkenet. Vi er fornøyde med overflaten slik den er nå, ubehandlet og stålglattet, men vi vet at det ikke er den beste flate på et kjøkken. Hva kan vi behandle overflaten med for å få den mer "vaskefast" uten å endre utseende på overflaten for mye?

  • En gipspusset overflate kan behandles med akrylmaling.

    Foto:

  • Impregnering som brukes som vannavisende behandling på puss, tegl, betong, mm.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Veggen over komfyr og vask utsettes for mye søl fra vann og matlaging. En vegg med gipspuss er nok ikke den mest funksjonelle overflaten, og de fleste behandlinger vil endre strukturen på overflaten.

Impregnering

For å opprettholde det ubehandlede og stålglatte utrykket kan du bruke en klar impregnering. Den vil gjøre at du beholder uttrykket i overflaten, men er ikke optimal til de mest utsatte stedene.

- Klar impregnering gir en vannavvisende flate, som gjør at vanndråpene vil perle når det skvettes vann på, forteller Trond Riise i Nordsjö. Han påpeker videre at for å få overflaten helt vaskefast bør du bruke en akrylmaling, men det vil nok endre utseende i mye større grad.

Akrylmaling

Ragnar Birkenes i Steen-Hansen Maling påpeker at vegger som kun er behandlet med gipspuss er for porøse til å fungere på et kjøkken.

- Veggen bør behandles med akrylmaling, sier han. - Akrylmalingen er sterk på et kjøkken, og gjør at du kan tørke av med en fuktig klut.

Akrylmalingen vil gi veggen mer glans, men gjør at du kan vaske og skrubbe overflaten daglig. Du må ikke bruke en PVA-maling, siden den er for porøs til å brukes på en kjøkkenvegg som stadig tørkes av.

Oppdatert: 16.01.2013  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]