IFI logo
Se flere bilder
Behandling av gipspusset overflate

Foto: Nordsjø og Steen-Hansen Maling

Behandling av gipspusset overflate

Vi har brukt gipspuss på veggen bak vask og platetopp på kjøkkenet. Vi er fornøyde med overflaten slik den er nå, ubehandlet og stålglattet, men vi vet at det ikke er den beste flate på et kjøkken. Hva kan vi behandle overflaten med for å få den mer "vaskefast" uten å endre utseende på overflaten for mye?

Lise Mette Kjellberg

Lise Mette Kjellberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Veggen over komfyr og vask utsettes for mye søl fra vann og matlaging. En vegg med gipspuss er nok ikke den mest funksjonelle overflaten, og de fleste behandlinger vil endre strukturen på overflaten.

Impregnering

For å opprettholde det ubehandlede og stålglatte utrykket kan du bruke en klar impregnering. Den vil gjøre at du beholder uttrykket i overflaten, men er ikke optimal til de mest utsatte stedene.

- Klar impregnering gir en vannavvisende flate, som gjør at vanndråpene vil perle når det skvettes vann på, forteller Trond Riise i Nordsjö. Han påpeker videre at for å få overflaten helt vaskefast bør du bruke en akrylmaling, men det vil nok endre utseende i mye større grad.

Akrylmaling

Ragnar Birkenes i Steen-Hansen Maling påpeker at vegger som kun er behandlet med gipspuss er for porøse til å fungere på et kjøkken.

- Veggen bør behandles med akrylmaling, sier han. - Akrylmalingen er sterk på et kjøkken, og gjør at du kan tørke av med en fuktig klut.

Akrylmalingen vil gi veggen mer glans, men gjør at du kan vaske og skrubbe overflaten daglig. Du må ikke bruke en PVA-maling, siden den er for porøs til å brukes på en kjøkkenvegg som stadig tørkes av.

For mer informasjon

www.nordsjo.no

www.steen-hansen.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.