Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Å male leca

  •  
  •   Publisert:
Malt leca   Frode Larsen og Ole Andreas Klaveness/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Mange lurer på om de kan male rett på lecablokker. Det går fint, men vær forberedt på at du kommer til å bruke mye maling!

De karakteristiske lecakulene framstilles av en leirblanding som roteres og varmes opp til 1100 grader. Leiren pelleterer og danner små porøse kuler. Disse kulene blandes siden med sement og støpes til større blokker. Blokkene settes sammen til en vegg og kan enten pusses eller stå ubehandlet.

   

Hvis du ønsker å male lecablokkene bør de først støvsuges for å fjerne alle løse partikler. Deretter påføres to strøk vanntynnet interiørmaling i ønsket farge. Bruk en oval pensel og "dytt" malingen godt inn i hulrommene mellom kulene. Vær obs på at du kommer til å bruke mye maling! Hulrommene gjør at det føles som om veggen suger malingen.

   

Slette flater 

Hvis du ønsker en helt slett flate kan lecaen jevnes ut med pussmørtel eller sparkelmasse og overmales. Et annet alternativ er å dekke lecaen med 6 mm tynne gipsplater. Hvis lecaveggen er helt slett kan gipsplatene limes rett på veggen med fliselim. Hvis veggen er ujevn må det settes opp lektere først. Gipsplatene sparkles og males/tapetseres på vanlig måte. 

Les mer om behandling av gipsplater på www.ifi.no

Les også Grunnarbeid før maling på gipsplatevegger

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons