Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Å male leca

Mange lurer på om de kan male rett på lecablokker. Det går fint, men vær forberedt på at du kommer til å bruke mye maling!

cloud_download
fullscreen
  • Malt leca

    Foto:

  • Foto:

  • umalt leca

    Foto:

Annonse

De karakteristiske lecakulene framstilles av en leirblanding som roteres og varmes opp til 1100 grader. Leiren pelleterer og danner små porøse kuler. Disse kulene blandes siden med sement og støpes til større blokker. Blokkene settes sammen til en vegg og kan enten pusses eller stå ubehandlet.

   

Hvis du ønsker å male lecablokkene bør de først støvsuges for å fjerne alle løse partikler. Deretter påføres to strøk vanntynnet interiørmaling i ønsket farge. Bruk en oval pensel og "dytt" malingen godt inn i hulrommene mellom kulene. Vær obs på at du kommer til å bruke mye maling! Hulrommene gjør at det føles som om veggen suger malingen.

   

Slette flater 

Hvis du ønsker en helt slett flate kan lecaen jevnes ut med pussmørtel eller sparkelmasse og overmales. Et annet alternativ er å dekke lecaen med 6 mm tynne gipsplater. Hvis lecaveggen er helt slett kan gipsplatene limes rett på veggen med fliselim. Hvis veggen er ujevn må det settes opp lektere først. Gipsplatene sparkles og males/tapetseres på vanlig måte. 

Les mer om behandling av gipsplater på www.ifi.no

Oppdatert: 13.12.2019
Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Tarkett annons
[Some text some message]