Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

3 gode råd til høstens malearbeid

Er du blant de mange som ikke rakk alt du hadde planlagt i sommer? Det er fullt mulig å male huset nå, selv om vi er godt inne i første høstmåned. Det gjelder bare å ta noen ekstra hensyn.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
3 gode råd til høstens malearbeid

Foto: Kristian Owren/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, Jordan

- Det viktigste nå er å få jobben gjort. Er det på tide med ny behandling, bør man unngå å utsette til neste sesong såfremt det er mulig å gjøre det nå, sier Enrico Bastiani hos malingprodusenten Nordsjö. 

Her er noen råd på veien til deg som skal bruke høstmånedene på å male huset:

1. Mål fukten

Ved malearbeid om høsten er en fuktmåler et må-ha-produkt! Med denne lille saken kan du raskt sjekke at treverket er tørt nok før du setter i gang. Kledningens relative fuktighet skal ikke ligge over 15-18 prosent når den males. Det er viktig å måle flere steder, gjerne på de mest fuktutsatte og minst solutsatte delene av veggen, samt i endeveden.

Dele på Pinterest Fuktmåler er et nyttig verktøy til høstens malearbeid. Den relative fuktigheten i kledningen bør ikke ligge over 15-18 prosent.

Fuktmåler er et nyttig verktøy til høstens malearbeid. Den relative fuktigheten i kledningen bør ikke ligge over 15-18 prosent.

Annonse

2. Sjekk værmeldingen

Værmeldingen er en god venn under malearbeidet hele året, og om høsten er det både temperatur og fuktighet man bør sjekke. De moderne, vanntynnede malingene skal ikke brukes når det er kaldere enn 5 grader ute. Oljebaserte produkter er noe mer fleksible, men kan bli tunge å jobbe med i kulda. Samt at det ikke er spesielt hyggelig å male ute når gradene går ned mot de blå.

3. Ta ettermiddagene fri

Utover høsten er dugg et vanlig fenomen, og vi ser det spesielt om natten. Kommer det dugg på fuktig eller halvtørr maling, vil det kunne oppstå matte skjolder, det vi kaller duggmatting.

- Helst bør man gi seg i 15-16-tiden om man vil unngå dugg på malingen, råder Chresten Nielsen hos Beckers.

Oljebaserte produkter er mer utsatt for duggmatting, fordi de har lengre tørketid enn de vanntynnede. Er du nødt til å gjøre jobben om ettermiddagen, er derfor akrylprodukter å anbefale.

Dele på Pinterest Høsten kan fint benyttes til å male huset, men tar du noen ekstra hensyn, blir resultatet best mulig.

Høsten kan fint benyttes til å male huset, men tar du noen ekstra hensyn, blir resultatet best mulig.

Mer informasjon

Beckers

Bergen Malingfabrikk

Butinox Futura

Flügger

Nordsjö

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]