Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

3 forutsetninger for et godt malearbeid

  Bilder av: Kristian Owren/ifi.no, Jordan
Går du ned på kvaliteten på én av dem, vil det påvirke det endelige resultatet uansett hvor grundig du er med de to andre. Her er de tre forutsetningene for at malejobben blir vellykket.
Enrico Bastiani har lang erfaring med maling.
Enrico Bastiani har lang erfaring med maling.

Som malermester og mange års erfaring fra malingprodusentbransjen, kjenner Enrico Bastiani fra Nordsjö et godt malearbeid fra et dårlig.

- Det er tre ting som påvirker hvor godt resultatet blir: den som påfører og utfører malejobben, verktøyet og malingen. Det hjelper for eksempel ikke om du er aldri så flink og har den beste malingen så lenge verktøyet er dårlig, sier han.

1. Verktøy

Et godt verktøy er en av de tre avgjørende faktorene.

- Legg gjerne litt penger i verktøyet, det har man igjen for. Selv sverger jeg til Jordanpensler, sier Bastiani videre.

En god pensel/rull legger av akkurat passe mengde maling til formålet og gir en fin finish, samtidig som den er ergonomisk utformet for at jobben skal være behagelig for den som maler. Har du utstyret i orden vil du dessuten oppleve at jobben blir raskere unnagjort.

2. Utføreren

Den som påfører malingen er også selvsagt en stor del av sluttresultatet. Det gjelder å bruke riktig teknikk og fremgangsmåte. Arbeid effektivt og systematisk; med moderne vanntynnede malinger som tørker raskt, er det ikke rom for pauser midt i malejobben.

Skal du male med rull, les deg gjerne litt opp på hvordan det helst bør gjøres. Riktig teknikk gir best resultat.

3. Malingen

Det er forskjell på maling, og det er en grunn til at det finnes så mange ulike varianter. Bruk alltid maling til det den er tiltenkt. Selv om en rest av veggmalingen fargemessig kunne passe til et lite møbel, er det sjelden en god idé å bruke den. Ulike formål krever ulike malinger, og det er kvalitetsforskjell på maling. Forhør deg hos fargehandleren, så får du en god maling tilpasset ditt formål.

Mer informasjon

Nordsjö

Jordan

Les også Ikke vær gjerrig med malingen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Beckers annons

Nyeste artikler

Sundance annons