IFI logo
Se flere bilder
200 nye farger

Foto:

200 nye farger

NCS har kommet med 200 nye farger i sitt system. Spesielt har det vært et ønske om flere lyse farger fra profesjonelle brukere innenfor arkitektur, interiør, tekstil og industridesign.

IFI

IFI
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Det menneskelige øye er mer følsomt for fargeforandringer i det lyse området og små forskjeller oppleves ofte som store. Et tettere fargevalg i de lyse områder gir derfor mer finstemte sammensetninger. Av de 200 nye fargene er 184 lyse farger. I NCS-systemet ligger de på mellomtrinn i det øvre hjørnet av fargetriangelen - med sorthet mellom 05 og 20 og kulørhet mellom 02 og 15. De nye lyse fargene er fordelt rundt hele fargesirkelen.

NCS står for Natural Colour System og er norsk standard når det gjelder farger.

Bra balanse, større muligheter og et trendy design

De nye, lyse fargene har en god balanse mellom svarthet og kulørthet. De nye fargene gir større mulighet til å jobbe med tonede skalaer og små sensible fargeforskjeller. Du kan være mer eksakt i din fargesetting og virkelig jobbe med de fargene du ønsker.

Fargene er også sjekket ut i forhold til produksjonsmuligheter. Ingen har brukt for farger som ligger så nær hverandre at de ikke kan gjenskapes ved normale produksjonsmåter i bransjen.

På denne bakgrunn har NCS, gjennom NCS Quality Management,  sikret de nye fargenes kvalitet og funksjonalitet. Nå kan du velge blant 1950 standardiserte og kontrollerte NCS farger i Edition 2.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.