Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

200 nye farger

NCS har kommet med 200 nye farger i sitt system. Spesielt har det vært et ønske om flere lyse farger fra profesjonelle brukere innenfor arkitektur, interiør, tekstil og industridesign.

  • Illustrasjonsfoto

    Foto:

  • De nye, lyse fargene har en god balanse mellom svarthet og kulørthet

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Det menneskelige øye er mer følsomt for fargeforandringer i det lyse området og små forskjeller oppleves ofte som store. Et tettere fargevalg i de lyse områder gir derfor mer finstemte sammensetninger. Av de 200 nye fargene er 184 lyse farger. I NCS-systemet ligger de på mellomtrinn i det øvre hjørnet av fargetriangelen - med sorthet mellom 05 og 20 og kulørhet mellom 02 og 15. De nye lyse fargene er fordelt rundt hele fargesirkelen.

NCS står for Natural Colour System og er norsk standard når det gjelder farger.

Bra balanse, større muligheter og et trendy design

De nye, lyse fargene har en god balanse mellom svarthet og kulørthet. De nye fargene gir større mulighet til å jobbe med tonede skalaer og små sensible fargeforskjeller. Du kan være mer eksakt i din fargesetting og virkelig jobbe med de fargene du ønsker.

Fargene er også sjekket ut i forhold til produksjonsmuligheter. Ingen har brukt for farger som ligger så nær hverandre at de ikke kan gjenskapes ved normale produksjonsmåter i bransjen.

På denne bakgrunn har NCS, gjennom NCS Quality Management,  sikret de nye fargenes kvalitet og funksjonalitet. Nå kan du velge blant 1950 standardiserte og kontrollerte NCS farger i Edition 2.

Les mer i Fargemagasinet 2/04

Oppdatert: 15.04.2014  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]