IFI logo
Se flere bilder
1 av 2 irriterer seg over huset til nabo'n

Foto: Jordan/iStock

1 av 2 irriterer seg over huset til nabo'n

Nordmenn irriterer seg voldsomt over falleferdige, slitte hus og mindre pene omgivelser. Og maler du huset rosa eller turkis, ser naboene rødt.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1 av 2 nordmenn mener det finnes ”stygge”, eller mindre pene hus i sitt nabolag som trenger oppussing viser en fersk, landsdekkende undersøkelse blant over 1000 respondenter. Undersøkelsen er gjennomfør av Respons Analyse, på oppdrag for Jordan.

Menn irriterer seg mest

Det er flest menn som irriterer seg over omgivelsene, og hele 58 prosent av mennene i undersøkelsen synes omgivelsene i nabolaget har behov for en oppussing. På spørsmål om hvordan "stygge omgivelser", i form av falleferdige og slitte hus og bygg og farger som ikke harmonerer, påvirker en, svarer 1 av 3 menn at de blir irritert, mens 1 av 5 kvinner blir lei seg.

Aldersgruppen 25 til 35 er de som bryr seg minst om de stygge omgivelsene, mens folk over 55 år irriterer seg mest.

Øst og vest, og rosa og turkis er verst

I Oslo/Akershus og Vestlandet er behovet for oppussing og vedlikehold tilsynelatende sterkest, der henholdsvis 60 og 57 prosent mener det er behov for oppussing av omgivelsene.

På spørsmål om hvilken farge som er den styggeste husfargen stakk rosa av med "seieren", da hele 1 av 3 hevder dette er den styggeste fasadefargen. Turkis var hakk i hel, men 22 prosent av "stemmene", mens hvit er den fargen som færrest anser som stygg husfarge. Kun 0,1 prosent oppga nemlig hvit som styggeste farge på hus.

Vinn penger til oppussing av stygge hus

Verktøyprodusenten Jordan har nå satt i gang en kampanje der man kan vinne oppgradering av huset eller nabohuset sitt.

- Det er åpenbart et behov for et nasjonalt løft her i landet. Derfor oppfordrer vi nå nordmenn til å sende inn bilde av et hus i nabolaget, gjerne sitt eget, de mener fortjener en skikkelig utvendig overhaling. Over sommeren kårer vi vinnerhuset, sier internasjonal produktsjef i Jordan, Hege Poppe.

Bilder kan lastes opp på jordan175.no, og førstepremien lyder 150.000 kroner.

Mer informasjon

www.jordan175.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Når kan man beise terrassen?

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Ny terrasse på en dag
Utendørs

Ny terrasse på en dag

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Gi terrassen en ny start

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.