Kategorier

Meny

Konto

1 av 2 irriterer seg over huset til nabo'n

Nordmenn irriterer seg voldsomt over falleferdige, slitte hus og mindre pene omgivelser. Og maler du huset rosa eller turkis, ser naboene rødt.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
1 av 2 irriterer seg over huset til nabo'n

Foto: Jordan/iStock

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1 av 2 nordmenn mener det finnes ”stygge”, eller mindre pene hus i sitt nabolag som trenger oppussing viser en fersk, landsdekkende undersøkelse blant over 1000 respondenter. Undersøkelsen er gjennomfør av Respons Analyse, på oppdrag for Jordan.

Menn irriterer seg mest

Det er flest menn som irriterer seg over omgivelsene, og hele 58 prosent av mennene i undersøkelsen synes omgivelsene i nabolaget har behov for en oppussing. På spørsmål om hvordan "stygge omgivelser", i form av falleferdige og slitte hus og bygg og farger som ikke harmonerer, påvirker en, svarer 1 av 3 menn at de blir irritert, mens 1 av 5 kvinner blir lei seg.

Aldersgruppen 25 til 35 er de som bryr seg minst om de stygge omgivelsene, mens folk over 55 år irriterer seg mest.

Øst og vest, og rosa og turkis er verst

I Oslo/Akershus og Vestlandet er behovet for oppussing og vedlikehold tilsynelatende sterkest, der henholdsvis 60 og 57 prosent mener det er behov for oppussing av omgivelsene.

På spørsmål om hvilken farge som er den styggeste husfargen stakk rosa av med "seieren", da hele 1 av 3 hevder dette er den styggeste fasadefargen. Turkis var hakk i hel, men 22 prosent av "stemmene", mens hvit er den fargen som færrest anser som stygg husfarge. Kun 0,1 prosent oppga nemlig hvit som styggeste farge på hus.

Vinn penger til oppussing av stygge hus

Verktøyprodusenten Jordan har nå satt i gang en kampanje der man kan vinne oppgradering av huset eller nabohuset sitt.

- Det er åpenbart et behov for et nasjonalt løft her i landet. Derfor oppfordrer vi nå nordmenn til å sende inn bilde av et hus i nabolaget, gjerne sitt eget, de mener fortjener en skikkelig utvendig overhaling. Over sommeren kårer vi vinnerhuset, sier internasjonal produktsjef i Jordan, Hege Poppe.

Bilder kan lastes opp på jordan175.no, og førstepremien lyder 150.000 kroner.

Mer informasjon

www.jordan175.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]