IFI logo
Se flere bilder
WOCA vokser på norsk trefølelse

Foto: Chera Westman/ifi.no

WOCA vokser på norsk trefølelse

Nordmenn elsker tre, og få land i verden bruker like mye tre som oss. Det har fått Trip Trap WoodCare til å igjen satse på egen distribusjon av WOCAs pleieprodukter. Storselgere som kjøkkenbenkolje og kunstrottingrens selges nå via selskapet WOCA Norge sammen med flere nye produkter.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

WOCA Norge har tatt over distribusjonen av de kjente trepleieproduktene fra Trip Trap Wood Care. Sortimentet består av naturlige og miljøvennlige produkter for overflatebehandling, rengjøring og vedlikehold av treverk ute og inne. 

Nordmenn elsker tre

WOCA Danmark deler eierskapet av det norske salgsselskapet med tre privatpersoner i Oslo. Målsetingen er å doble omsetningen i Norge ved å tilby grossister og forhandlere både produkter og kunnskap.

- Nordmenn elsker tre, og der er nok ikke et eneste land i verden som bruker så mye tre som Norge, sier Pål Nyhus, salgs- og markedsjef i WOCA Norge. Sammen med Hanne Froland og Arnstein Frøyse utgjør han den norske eiertroikaen. 

Unike produkter

Hanne Floberg driver bedriften Skattekammeret Gulv & Interiør AS sammen med Arnstein Frøyse og kjenner godt til produktene til WOCA

- WOCA er en utrolig flott merkevare, med produkter som ingen andre har. For oss er det viktig å få frem hvilket unikt produkt dette er, sier hun.

Se flere bilder
Hanne Floberg, Skattekammeret Gulv & Interiør AS.

Foto:

Hanne Floberg, Skattekammeret Gulv & Interiør AS.

Under samme tak

Foreløpig deler WOCA Norge lager og kontor med Skattekammeret på Lilleaker i Oslo, og viser frem pleieproduktene blant eksklusive tregulv og parkett, tremøbler for boligens ute- og innearealer, samt alskens interiørprodukter og tilbehør. 

- Skattekammeret har vært kunde hos WOCA i mange år. Vi selger det beste som er å få av tregulv, og nå får vi det beste som er av behandlinger under samme tak, sier Hanne Floberg. 

Storselgere som kjøkkenbenkolje og behandlinger for hagemøbler av teak, natursåpe for oljede tregulv og kunstrottingrens står radet opp på hyller innerst i den 500 kvadratmeter store butikken, like ved gulvavdelingen. Pål Nyhus har et lite kontor i en krok, men der sitter han så lite som mulig. Helst vil han være ute hos kunder og forhandlere.

Kunnskap i butikkene

Se flere bilder
Pål Nyhus vil helst være ute hos kunder og forhandlere.

Foto:

Pål Nyhus vil helst være ute hos kunder og forhandlere.

De siste 14 årene har Pål Nyhus jobbet i Industri- og boliggulv, som frem til i fjor sommer hadde distribusjonsavtale med Trip Trap Wood Care. Der hadde han blant annet ansvaret for salg av WOCA-produktene mot forhandlere og proff-kunder.

- Forskjellen er at nå har jeg bare WOCA-produktene å selge inn, og ikke 1400 artikler til. Slaget står ute i butikkene. Hvis de som jobber i butikken ikke kan produktet, selger de det ikke, sier han. 

Mulig å snu skuta

Salget av WOCA-produktene har dalt i Norge de siste årene, og med tanke på hvor mye tre som brukes her i landet, burde det være mulig å dreie utviklingen i den andre retningen, mener Nyhus og Floberg. I dag skjer 60-70 prosent av salget av WOCA-produkter til privatpersoner via forhandlere.

- Proffene er tyngre å jobbe mot. Klart er det dog at mange av dem også handler i byggevarehusene, og sammen med butikkene skal vi lage workshops og aktiviteter for å bygge merkevare og kompetanse også hos håndverkerne, sier Pål Nyhus.

Nye produkter

- Det har tatt lengre tid enn ventet å selge inn produktene mot grossister og kjeder, men nå begynner det meste å falle på plass. Vi har flere produkter vi har sterk tro på, blant annet en helt ny pleieboks for oljede eller lakkerte tregulv, forteller Nyhus.

Pleieboksen for oljede tregulv inneholder alt du trenger til å vedlikeholde et oljet gulv; pleieolje, trerens, natursåpe samt pad og polerklut. 

Utsatte områder

- En slik boks burde egentlig følge med når du kjøper et oljet tregulv. En boks dekker 5-8 kvadratmeter, og er tilstrekkelig for flekking og vedlikehold av områder som blir mer slitt enn andre, sier Pål Nyhus.

- Det finnes en tilsvarende pleieboks for vinylgulv og lakkerte tregulv. Denne fungerer også utmerket på laminatgulv.

Laminatgulv er tilnærmet vedlikeholdsfrie, men kan bli matte av slitasje på ekstra utsatte steder som gangstrøk og lignende. Med pleiemidlene i boksen blir det enkelt å holde både tre- og laminatgulv i flott stand. 

Se flere bilder
Pleieboksen inneholder pleieolje, trerens, natursåpe samt pad og polerklut.

Foto:

Pleieboksen inneholder pleieolje, trerens, natursåpe samt pad og polerklut.

Lettere med olje

Skattekammeret fører en rekke eksklusive heltregulv og lamellparketter, fra blant annet oljede voksede gulv fra svenske Rappgo.  Sammen med gulvene selger butikken pleie- og vedlikeholdsprodukter fra WOCA.

- Alle oljede gulv bør etterbehandles med olje etter legging. Deretter brukes oljesåpe en gang i måneden, det utsetter behovet for omfattende vedlikehold. Mange ganger er det faktisk lettere å vedlikeholde et oljet gulv enn lakkert., sier Hanne Floberg.

- Hvis man gjør det riktig med en gang, unngår man å få gangbaner og rødvinsflekker på gulvet. Med WOCA pleiepasta og pleieolje blir det daglige vedlikeholdet et minimum av arbeid. Ved rebehandling etter 1,5-2 år, trenger man ofte ikke å fjerne møblene en gang, sier Pål Nyhus. 

Mer informasjon

WOCA Norge

Skattekammeret

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.