Kategorier

Meny

Konto

Verktøy til flislegging

Rekkehuset er fra 1970-tallet - det samme var badet på tre kvadratmeter. Det var tid for et helt nytt bad. Her som i andre byggeprosesser er det viktig med godt verktøy for å få flyt i arbeidet og et godt sluttresultat.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Verktøy til flislegging

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi viser her bruk av to typer verktøy til bruk i flisleggingen - en fliskutter og et vaskebrett til fjerning av overskytende fugemasse. Fliskutteren går på kulelager og sikrer et stabilt og snorrett kutt, selv etter lang tids bruk av verktøyet. På andre kuttere gjelder prinsippet metall mot metall, noe som etter en tids bruk kan gi et unøyaktig kutt.

Verktøyet til fjerning av fugen har et vaskebrett hvor man får trykket på en større flate slik at man graver mindre masse av fugene enn ved bruk av en tradisjonell svamp. Konstruksjonen med to skrueformede ruller gjør at når man presser brettet mot rullene, får man ut sementen som har festet seg i svampen - i motsetning til ved bruk av rette, slette ruller. Ved bruk av vaskebrettet slipper man også direkte kontakt med sementbasert fugemasse.

1. Gulvet ble først sparklet for å få et godt underlag til membran, også kalt å avrette.

2. Det er brukt en diffusjonsåpen blå gulvmembran. Under membran er det lagt armeringsduk og mansjetter i hjørner og rundt sluk og røroppstikk.

3. Ved flisleggingen på gulvet er det lagt en blåtonet keramisk flis.

4. På veggen er det først montert nye gipsplater, deretter pålagt en hvit membran, alternativt med rulle eller kost etter behov.

5. På vegg er det valgt lyse keramiske fliser i størrelse 20 x 20 cm med tilhørende bord.

Dele på Pinterest

Dette ble brukt:

Gulvflis: AL-202020 - Storeys/Golvabia tlf. 63 84 68 20

Veggflis: Allmoge - Storeys/Golvabia

Fliskutter: TopLine - Alanor tlf. 33 36 29 70

Vaskebrett ved fugingen -  Alanor

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]