Kategorier

Meny

Konto

Velg vann når du kan!

Det er lett å gjøre en miljøinnsats samtidig som du pusser opp.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Velg vann når du kan!

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvorfor vann?

En av de største miljøbelastningene ved malinger til bygninger er knyttet til organiske løsemidler (som for eksempel white spirit). Løsemidlene damper av ved bruk og tørking, og utslippet kan ikke unngås. Men ofte kan du velge produkter som er vannfortynnbare, og slik unngå de skadelige løsemidlene. Spør fargehandleren om mulighetene for å velge produkter som reduserer helse- og miljøbelastningen.

Innvendig

De første vannfortynnbare malingene hadde myknere og løsemidler som avga gasser i lang tid etter påføring. Dette er ikke tilfelle lenger, og derfor kan vannfortynnbare malinger trygt anbefales også av inneklimahensyn.

Velg vannfortynnbare til:

- Vegger uten altfor hard slitasje

- Dører og lister innendørs

Utvendig

Vannfortynnbar utendørs akrylmaling er et godt og holdbart miljøvalg. Lenger tid mellom hvert vedlikehold gir lavere total miljøbelastning, lavere kostnader over tid, og mer fritid til deg!

Velg vannfortynnbare til:

- Kledning utendørs

- Terrasser, hagemøbler mm. som skal oljes.

Vannbaserte malinger er lite farlige i bruk. Sørg likevel for god utluftning, og bruk hansker dersom du har allergiproblemer eller bruker oljemaling. Husk å ta miljøhensyn ved avfallsbehandling.

Les mer om hvordan du kan gjøre en innsats for miljøet.

©ifi/GRIP 2002

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]