Kategorier
Meny
Konto

FORUM

Vegger i hus med store temperatursvingninger

Visninger: 1311

Kjersti

Jeg lurer på hva som egner seg best av vegger i hus der det er store temperatursvingninger? Vi har et sommerhus, med en stue der veggene sårt trenger en overhaling. Er gammel tapet der nå (ikke sikker på hvor gamle, men minst fra 40-50-tallet, om ikke eldre), som henger i filler flere steder. Huset er bare i bruk i sommerhalvåret, og det står ikke på varme på vinteren, så temperaturene svinger ganske mye. Har veldig lyst til å legge ny tapet, men hvilket underlag er best egnet? Hørte at type ferdig grunnet gjerne rører seg litt, og da vil kanskje tapeten sprekke opp? Noen som vet, og som har noen gode tips? Litt usikker på hvor tørt det er, men har ikke inntrykk av at det er veldig fuktig, så nær som litt kondens i nærheten av vinduene.

Om det er uegnet med tapet, så er vel panel som jeg maler før jeg setter det opp mest holdbart? 

marirosenberg

Hei!

Beklager sent svar. Jeg forhørte meg med teknisk support-konsulent hos Flügger, som leverer både maling og tapet. Derfra får vi følgende råd:

Hvis en ønsker ny tapet på sommerhytta, syntes jeg en skal gå for det. Siden jeg ikke vet om det er ny eller gammel hytte, er det viktig å huske på at god lufting er viktig både for uisolert og isolert hytte, sistnevnte anbefalt min 10 grader hele året. Det er selvfølgelig viktig at det ikke er for fuktig i hytta, dette vil uansett skade den på sikt. Gips er de mest stabile platene, forutsatt at det ikke er for fuktig. Disse må sparkles og grunnes før tapetsering. Flüggers fibertapeter er veldig stabile, tror det fint går med vårt vanlige lim, Flügger 290 Tapetlim non-woven. Gjør oppmerksom på at vi ikke har noen produkter som er beregnet til fuktige områder.

Ønsker du tapeter som er beregnet til fuktige områder, kan du for eksempel se på Borge sin kolleksjon av våtromstapeter, Aqua.

Lykke til!

Mvh.

Mari, ifi.no

Logg inn
Legg innlegg til forumområde
Rapporter upassende språk til moderator
Annonse
[Some text some message]