Kategorier

Meny

Konto

Vanskelige fettmerker på frostet glass

Vi har et stuebord med glassplate med vanlig glass på den ene siden og matt/frostet glass under. Etter litt bruk har det kommet merker etter det som ser ut som fettete barnefingre på den matte siden. Vi har prøvd mange forskjellige vaskemidler for å fjerne det, men merkene går ikke vekk. Har dere noen råd for hvordan vi kan få de vekk?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vanskelige fettmerker på frostet glass

Foto: ifi.no

Det spørs nok om du enten bør forsøke med sterkere rengjøringsmidler eller bedre rengjøringskluter. Nå er det vanskelig å vite hva du allerede har prøvd, men ifølge eksperter bør du til med sterkere ting enn Jif og Ajax. Ellers kan du være så heldig at flekken blir borte bare ved hjelp av vann og riktig type klut.

Sterke rengjøringsmidler

– Jeg kan ikke garantere at det fungerer, men jeg tror at Casco Grovrent, som normalt fjerner fett, vil klare dette, sier Fred-Erik Syversen i Casco.

Også Kemetyl, som blant annet leverer kjemiske produkter, tror løsningen ligger i sterke løsninger.

– Prøv med sterk salmiakkoppløsning, er Frank Nordahl i Kemetyl sin oppfordring.

Mikrofiber og vann

Et annet, og "snillere" alternativ, er en sprayflaske med vann sammen med mikrofiber glassklut.

– Denne mikrofiberkluten har en unik poleringseffekt, og gjør at man får et krystallklart resultat. Jeg er helt sikker på at de vil få tilbake den matte finishen ved hjelp av denne vaskemetoden, forteller Marianne Grøtte, produktsjef i Jordan.

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]