IFI logo
Se flere bilder
Unngå julens ekle fettkrise

Foto: Kristian Owren/ifi.no, Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no, Krefting

Unngå julens ekle fettkrise

Det er ikke bare lystige saker som glitter, marsipangriser og pepperkaker som er i høysesong i desember. Behovet for avløpsåpnere i rørene stiger også drastisk i takt med ribbestekingen. Er du derimot føre vàr, slipper du de store rørleggerkrisene på julens helligdager!

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Plumbo har definitivt høysesong i desember. Det er mange som sliter med at mye fett fra julematen bygger seg opp i kjøkkenvask og avløp, sier Inger Løvaas hos Krefting.

Råd nummer én er naturligvis å ikke helle for mye fett i rørene. Men i praksis er det ikke alltid like enkelt å unngå, så da er det preventive tiltak som gjelder.

- Plumbo Rørvask er et produkt du alltid bør ha i skapet for å unngå at rørene blir tette, sier Løvaas.

Rørvasken er uten klor og biologisk nedbrytbar, men samtidig sterk nok til å hindre at rør går tett og til å fjerne vond lukt. Ved å fjerne fett, slam og matrester jevnlig har man også gjort en god jobb i forhold til å forhindre rotter i kloakk- og avløpssystemet. 

Rena Rör fra Nitor er en annen effektiv, preventiv variant. Dette er et langtidsvirkende, mikrobiologisk avløpsmiddel som forebygger tette rør og vond lukt.

Se flere bilder
Rørvask bør brukes med jevne mellomrom.

Foto:

Rørvask bør brukes med jevne mellomrom.

Førstehjelp ved stopp

Men når uhellet ført er ute og vasken er tett, må man gå sterkere til verks. Da er det proppløsere eller avløpsåpnere som gjelder. De ulike produsentene har ulike produkter til dette formålet. Akol Pluss Proppløser og Avløpsåpner fra Kemetyl er eksempler på effektive varianter som kan brukes i alle vasker og sluk. Det samme gjelder alle varianter av den tradisjonsrike Plumboen, som fortsatt er like aktuell.

- Plumbo finnes i både gel- og pulverform. Det enkleste å bruke er en av gel-variantene, de er idiotsikre, tipser Løvaas.

Avløpsåpnerne er uansett ikke vanskelig å bruke, men det er alltid viktig å lese og følge produsentens anvisning på flasken.

Se flere bilder
Proppløser løser opp.

Foto:

Proppløser løser opp.

Mer informasjon

www.krefting.no

www.kemetyl.no

www.alfort.se

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.