IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Ungdomshus vant

Foto: Jordan

Ungdomshus vant "ansiktsløft"

Maleverktøyprodusenten Jordan har i hele sommer hatt en bildekonkurranse i forbindelse med sitt 175-årsjubileum. Tusenvis av mennesker stemte på sin favoritt, og til slutt ble ti finalister plukket ut til å bli vurdert av en jury. Nå er vinneren endelig kåret.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kandidatene til å vinne konkurransen var både mange og gode, og over 200 bilder ble sendt inn til avstemning. Til slutt var det Ungdomslaget Vårsol i Treungen i Nittedal kommune i Telemark som stakk av med den gjeve premien, som var en utvendig oppussing til en verdi av 150.000 kroner.

Rørt av alle finalistene

Vinneren er nå kåret, men Heidi Amundsen i Jordan legger ikke skjul på at det å velge vinner var tøffere enn forventet.

- Etter å ha brukt flere dager på å lese begrunnelser, se på bilder og diskutere heftig, har Jordan-juryen endelig kåret en vinner, og vi gratulerer så mye! Men det var en veldig vanskelig jobb, da vi ble rørt av alle de ti unike finalisthistoriene, sier Heidi Amundsen, juryleder og produktsjef for maleverktøy hos Jordan.

Juryens begrunnelse

Juryen mener Ungdomslaget Vårsol bør vinne 1.-premien da dette huset er til stor glede for hele bygda – unge som gamle. Maling av dette tradisjonsrike huset vil ikke bare gagne dagens generasjon, men vil også være til stor glede for kommende generasjoner. Huset er drevet på dugnad, uten spesielt god økonomi. Huset er gammelt, ærverdig, har lang historie og trenger sårt en oppussing.

Ungdomslaget har engasjert seg både i og utenfor kommunen for å sanke stemmer. Nesten 1000 Facebook-likes sier også noe om det enorme engasjementet. Ungdomshuset har stor aktivitet året rundt. Det arrangeres alt fra håndverksmesse til Halloween-fest for både barn og voksne, i tillegg til tradisjonelle bygdedanser, bryllup og konfirmasjoner. For bygdefolket er dette arrangementer som har stor oppslutning og er viktige sosiale treffpunkt.

Jublende vinner

Ungdomshuset i Treungen er cirka 250 kvadratmeter i grunnflate, og i relativt god stand. Men ungdomslaget er innstilt på en dugnadsjobb der en del av kledningen må skiftes ut, før et eventuelt ekspertteam fra Jordan kan komme og skrape, vaske og male huset.

Lederen for ungdomslaget, Anne Karin Grimstveit, var på ferie i Tyrkia da hun fikk telefonen med det gledelige budskapet.

- Er det sant? Har vi vunnet? Det er jo fantastisk! Jeg er sjokkert! Var det første hun fikk seg til å si.

- Nå må jeg ringe de andre i styret, de kommer til å juble alle sammen!

Mer informasjon

www.jordan175.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Mari Andersen Rosenberg  | 
Selvrensende maling og dekkbeis test
Utendørs

Med selvrensende maling eller dekkbeis som har Smart Flow-teknologi kan du male 20 prosent lengre per dypp i bøtta, sier ekspertene. Den selvrensende teknologien skal også sørge for...

Anna Leikanger Voje  | 
Ny terrasse på en dag
Utendørs

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Chera Westman  | 
Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Chera Westman  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.