IFI logo
Se flere bilder
Ungdomshus vant

Foto: Jordan

Ungdomshus vant "ansiktsløft"

Maleverktøyprodusenten Jordan har i hele sommer hatt en bildekonkurranse i forbindelse med sitt 175-årsjubileum. Tusenvis av mennesker stemte på sin favoritt, og til slutt ble ti finalister plukket ut til å bli vurdert av en jury. Nå er vinneren endelig kåret.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kandidatene til å vinne konkurransen var både mange og gode, og over 200 bilder ble sendt inn til avstemning. Til slutt var det Ungdomslaget Vårsol i Treungen i Nittedal kommune i Telemark som stakk av med den gjeve premien, som var en utvendig oppussing til en verdi av 150.000 kroner.

Rørt av alle finalistene

Vinneren er nå kåret, men Heidi Amundsen i Jordan legger ikke skjul på at det å velge vinner var tøffere enn forventet.

- Etter å ha brukt flere dager på å lese begrunnelser, se på bilder og diskutere heftig, har Jordan-juryen endelig kåret en vinner, og vi gratulerer så mye! Men det var en veldig vanskelig jobb, da vi ble rørt av alle de ti unike finalisthistoriene, sier Heidi Amundsen, juryleder og produktsjef for maleverktøy hos Jordan.

Juryens begrunnelse

Juryen mener Ungdomslaget Vårsol bør vinne 1.-premien da dette huset er til stor glede for hele bygda – unge som gamle. Maling av dette tradisjonsrike huset vil ikke bare gagne dagens generasjon, men vil også være til stor glede for kommende generasjoner. Huset er drevet på dugnad, uten spesielt god økonomi. Huset er gammelt, ærverdig, har lang historie og trenger sårt en oppussing.

Ungdomslaget har engasjert seg både i og utenfor kommunen for å sanke stemmer. Nesten 1000 Facebook-likes sier også noe om det enorme engasjementet. Ungdomshuset har stor aktivitet året rundt. Det arrangeres alt fra håndverksmesse til Halloween-fest for både barn og voksne, i tillegg til tradisjonelle bygdedanser, bryllup og konfirmasjoner. For bygdefolket er dette arrangementer som har stor oppslutning og er viktige sosiale treffpunkt.

Jublende vinner

Ungdomshuset i Treungen er cirka 250 kvadratmeter i grunnflate, og i relativt god stand. Men ungdomslaget er innstilt på en dugnadsjobb der en del av kledningen må skiftes ut, før et eventuelt ekspertteam fra Jordan kan komme og skrape, vaske og male huset.

Lederen for ungdomslaget, Anne Karin Grimstveit, var på ferie i Tyrkia da hun fikk telefonen med det gledelige budskapet.

- Er det sant? Har vi vunnet? Det er jo fantastisk! Jeg er sjokkert! Var det første hun fikk seg til å si.

- Nå må jeg ringe de andre i styret, de kommer til å juble alle sammen!

Mer informasjon

www.jordan175.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.