Kategorier

Meny

Konto

Trykkimpregnert ikke vedlikeholdsfritt

Selv om hagemøblene er trykkimpregnert trenger de jevnlig vedlikehold. Det er også lurt å gi nye møbler en oljebehandling når de er helt nye.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Trykkimpregnert ikke vedlikeholdsfritt

Foto: Frode Larsen

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trykkimpregneringen gjør treverket motstandsdyktig mot sopp- og råteangrep, men ikke for alltid. Et utemøbel som har mistet gløden, kan beskyttes og friskes opp med ny oljebehandling.

Første trinn i oppussing av alle slags utemøbler er rengjøringen. Da hefter all etterfølgende behandling best til underlaget og forhindrer at støv og skitt jobbes ned i treverket og gjør møblene stygge.

1. Treverket rengjøres med et spesialmiddel beregnet for hus og fasader. Deretter kan man spraye på en sopp- og algefjerner og la det tørke. Hvis treet har sprukket opp bør det slipes før det oljes.

2. Stryk på en uteolje. Er treet svært tørt behandles treverket med olje i flere omganger - helt til det ikke trekker til seg mer.

3. Overflødig olje må tørkes av med en klut. Det finnes mange typer spesialoljer for utebruk. Noen er hintet på møbler av edeltre, mens andre er beregnet til bruk på trykkimpregnert eller ubehandlet trevirke av furu eller gran.

© ifi 2002

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]