Kategorier
Meny
Konto

FORUM

Trenger hjelp til gangen!!

Visninger: 2915

Marthe1992

Heia. jeg har en inngang hvor det går en trapp ned til stue og en trapp opp til soverom og bad, og det er ganske høye vegger. den gamle tapeten ser helt grusom ut (masse spikerhul og skader) under tapeten er det gips. Jeg er usikker på om jeg vil male, tapetsere eller sette opp nye plater. Er også usikker på hvilken farge jeg vil ha. Denne gangen med trappene er ganske stor. er det noen av dere som har tips til hva jeg kan gjørre? Meg og pappa har allerede tapetsert stua, men jeg føler at det blir kanskje litt i det dyreste laget. og hvis jeg skal male så må jeg helsparkle, og som sagt så er det ganske store og høye flater. hvis jeg skal plate så har jo platene en viss høyde, hvordan blir det seende ut når vi må ta to plater i høyden? trenger virkelig hjelp fra dere! Hilsen en frustrert jente! :) 

siljemeum

Det er mange måter å fikse denne gangen på men å legge plater kan være vanskelig om dere ikke er alt for erfarne med det. Det blir mange skjøter som skal sparkles med finsparkel og papirstrimmel og det vil bli skjøter både horisontalt og vertikalt. Platene må også kapper skrå i bunnen for å tilpasses trappen. Det er ganske så mye arbeid.

Hadde det vært min gang ville jeg skåret bort store skader i gipsen etter skruer, sparklet alle sår og skader, slipt over og helsparklet. Det vil også bygge mindre enn å sette opp plater. Invester i en god stige som har justerbare ben eller aller helst, sett opp et stillas dere kan stå på. Jeg ville absolutt sparklet, grunnet, slipt og helsparklet. Hvis dere får et relativt slett resultat raskt (Sjekk med arbeidslamper og lommelykt sidelengs) kan dere også legge en slettende duk for å gjevne ut de siste ujevnhetene. I så fall anbefaler jeg Jotun Slett vegg. Det er lett å håndtere sammenliknet med de tykke og ofte svampete "veggfornyerne". Mange gruer seg til sparklejobben men kikk litt rundt på Ifi for tips og også www.JordanVetHvordan.no for gode råd om sparkling. Husk å sparkle tynne strøk og å slipe mellom hvert strøk.

Du kan jo tapetsere etter at du har sparklet og grunnet også, er jo bare å følge med på lokale tilbud i fargehandler rundt omkring hvis du er bekymret for pris :) er mye lekkert du kan bestille på nettet også! Lykke til!

AshildTyssen

Hei Marthe! 

Silje vet hva hun snakker om, og har mange gode råd til deg :) 

Hvis du har et ønske om plater, er det også en mulighet å lage et skille med list (på samme måte som man gjør med brystningspanel) for å "unngå" det horisontale skillet. Men er enig i at det nok vil være enklere for dere å sparkle/helsparkle og male eller tapetsere på nytt. Noen tapeter er spaltbare (at man kan rive av øverste lag), mens andre kan man male oppå. Se her for et spørsmål/svar om maling av tapet: http://www.ifi.no/kan-jeg-male-pa-tapetet 

Det finnes tapet i mange prisklasser, og du kan finne gode og fine varianter som slett ikke er så dyre. Som Silje nevner er det jo rett som det er gode tilbud på dette også. Ellers er jo maling alltid et godt alternativ!

Å gi deg et fasitsvar for hva du bør gjøre er vanskelig, for det avhenger både av utgangspunkt og din egen smak. Vil egentlig anbefale deg å ta med noen bilder av veggen til din lokale fargehandler. Der finnes det folk som kan gi deg gode råd om akkurat din vegg, og samtidig gi deg en indikasjon på pris for de ulike løsningene.  

Lykke til!

Mvh Åshild, ifi.no

Logg inn
Legg innlegg til forumområde
Rapporter upassende språk til moderator
Annonse
HappyHomes annons
[Some text some message]