IFI logo
Se flere bilder
Tjærebeis

Foto:

Tjærebeis

Skal du tjærebehandle dine yttervegger anbefales det to strøk tjærebeis på uhøvlet materiale og tre strøk på høvlet.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er du fornøyd med fargen etter første strøk, kan det være et godt tips å benytte en lysere variant ved neste eller de to neste strøk. Dermed beholdes fargen man liker. Tre strøk av en mørkere beis gir altså et mørkere inntrykk ved transparent behandling, mens man får en fin lysere lød ved lysere behandling andre og tredje gang. Ved bruk av tjærebeis er det ikke nødvendig med grunning; tjære i seg selv har en fin inntrengning.

På detaljer som for eksempel vinduer kan det brukes en mer tradisjonell fargebruk, her kan man benytte de tradisjonelle dekkende produkter, oljedekkbeis eller en spesielle dør- og vindusmaling.

Vedlikehold er viktig

Blir treverket stående for lenge i sollys uten vedlikehold, vil treverket begynne å forvitre. Treverket vil suge til seg mer beis ved behandling. Ta derfor vedlikeholdet før sola "tar filmen". Da formørkes heller ikke treverket så mye, og du unngår at treverket "tar så mye beis". Det kan ofte være nok at du behandler hyttens solside og lar de andre vente til det også der er tid for et nytt strøk. Vedlikeholdet skal med andre ord gjøres etter behov. Her kan detaljer som takutspring og konstruksjoner være avgjørende, detaljer som gir en god beskyttelse.

©ifi 2002

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.