Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Tjærebeis

Skal du tjærebehandle dine yttervegger anbefales det to strøk tjærebeis på uhøvlet materiale og tre strøk på høvlet.

cloud_download
fullscreen
  • Tjærebeis finnes i ferdig blandede farger, men det er mulig å blande disse med hverandre for å oppnå en annen nyanse.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Er du fornøyd med fargen etter første strøk, kan det være et godt tips å benytte en lysere variant ved neste eller de to neste strøk. Dermed beholdes fargen man liker. Tre strøk av en mørkere beis gir altså et mørkere inntrykk ved transparent behandling, mens man får en fin lysere lød ved lysere behandling andre og tredje gang. Ved bruk av tjærebeis er det ikke nødvendig med grunning; tjære i seg selv har en fin inntrengning.

På detaljer som for eksempel vinduer kan det brukes en mer tradisjonell fargebruk, her kan man benytte de tradisjonelle dekkende produkter, oljedekkbeis eller en spesielle dør- og vindusmaling.

Vedlikehold er viktig

Blir treverket stående for lenge i sollys uten vedlikehold, vil treverket begynne å forvitre. Treverket vil suge til seg mer beis ved behandling. Ta derfor vedlikeholdet før sola "tar filmen". Da formørkes heller ikke treverket så mye, og du unngår at treverket "tar så mye beis". Det kan ofte være nok at du behandler hyttens solside og lar de andre vente til det også der er tid for et nytt strøk. Vedlikeholdet skal med andre ord gjøres etter behov. Her kan detaljer som takutspring og konstruksjoner være avgjørende, detaljer som gir en god beskyttelse.

©ifi 2002

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]