Kategorier

Meny

Konto

Til sengs med Van Gogh

I 2003 er det 150 år siden Van Gogh ble født. Det markeres blant annet i sengen. Nå i høst får du kunstnerens motiver på sengetøyet.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Til sengs med Van Gogh

Foto: Lars Aarønæs

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Turiform Art Collection heter høstens friske nyhet. Van Goghs velkjente blomsterprakt og sterke farger er å finne på høstens nye sengetøykolleksjoner.

Tekstildesigner Turi Tobiassen står bak kolleksjonen. Hun er spent på hvordan den blir tatt i mot. Det er første gang hun lager en sengetøykolleksjon med motiver inspirert av kjente kunstverk.

- Det er gøy å lage noe annet enn typiske varer til et massemarked. Designsengetøy er mye mer spennende enn å lage noe som folk flest liker, selv om det kanskje ikke blir en bestselger, innrømmer Tobiassen.

Kolleksjonen består av fire design: Solsikke i gult og natur, Blomstereng og Iris. Og det er putetrekket som står for de spreke mønstringene, men er vendbare med roligere mønster på andre siden. Mønstrene er godt dempet i dynetrekkene.

- Folk er forsiktige når de velger sengetøy. Hvert år ser vi at de nøytrale kolleksjonene blir bestselgere. Men vi må jo sprite det opp litt innimellom, sier Tobiassen.

Tobiassen står bak sengetøykolleksjonen Turiform som er blitt svært godt mottatt. Sengesett og lakenomsetningen til Tobiassens nære samarbeidsparter, Nordisk Fjer, har fordoblet seg siden de tok inn merkevaren. Den består av en rekke farger i stripevevet sateng, alene som ferdige sett, og gjerne supplert med matchende putetrekk.

- Filosofien er "lag din egen seng". La sengen være mer enn to puter og to dyner, og bruk puter på lik linje med sengeteppe, sier Tobiassen, som selv, kontrastfullt nok, foretrekker å sove i hvitt sengetøy.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]