Kategorier
Meny
Konto

FORUM

Tette sprekker mellom tregulv

Visninger: 8014

sophiers

Hei,

Jeg skal tette sprekker i mitt tregulv. Jeg fikk anbefalt å kjøpe "Akrylmåtmassa". Er det lurt å bruke dette? Det er i tilegg rester av det som har blitt brukt tidligere noen steder i sprekkene, mens det er hull i andre. Bør jeg få vekk alt mellom alle sprekkene før jeg fyller med nytt slik at det blir en jevn farge eller vil ikke dette ha så stor betydning? Har dere i såfall noe tips på hvordan man kan få vekke de restene som er mellom sprekkene? Og til slutt vet dere hvorda man kan tette sprekkene på best mulig måte uten at det blir ujevnt?

Takk for svar,

Sophie

AshildTyssen

Hei Sophie! 

Har noen spørsmål tilbake til deg :) Er det sprekker mellom bordene eller i bordene du tenker på? Hvor store er sprekkene? Og hva slags gulv er det...? Parkett/furugulv/malt/lakkert/osv? 

Mvh Åshild, ifi.no

sophiers

hei,

Er litt usikker på hva bordene er men det er sprekker mellom hver planke. Altså ikke i treverket men langs der de skiller hverandre bortover. Det er furu som tidligere har vært lakkert. 

AshildTyssen

Vi sjekker opp litt ulike løsninger. Kommer tilbake til deg når vi har et godt svar :)

AshildTyssen

Hei igjen,

Vi har sjekket litt rundt, og det er vanskelig å gi deg et fasitsvar for hva du bør gjøre. 

Grunnen til at dette sprekker opp og at massen som tidligere har vært brukt ikke har holdt, er bevegelser i treverket. Tre er jo som kjent et levende materiale, som utvider og trekker seg sammen i takt med årstider og varmesvingninger. Bruker man en hard fugemasse vil denne sprekke når gulvet beveger seg, og bruker man en fleksibel masse, risikerer man at disse presses opp. Det beste du kan gjøre er derfor kanskje å la sprekkene være der, og anse dem som en del av treverkets sjarm?

Har du et sterkt ønske om å tette sprekkene, anbefaler vi å ta en telefon til en profesjonell gulvsliper, slik at de kan se på gulvet og deretter komme med en anbefaling for hva som er best å gjøre i akkurat ditt tilfelle. Kontakter du en av parkettsliperne som er tilknyttet Norges Parkettsliperforbund er du sikret å få tak i folk som vet hva de snakker om. 

Lykke til :)

Mvh Åshild, ifi.no

siljemeum

Det finnes jo også elastiske og overmalbare fugemasser som kommer i trefarger som for eksempel CASCO sin Marin & Teknikk. Den vil fuge sprekkene men også tåle store bevegelser. Den kan også lakkeres så glansen blir lik som resten av gulvet. Hvis du skal bruke en slik masse er det viktig at du legger noe i bunnen av sprekken så ikke du limer hele sprekken fast til underlaget. Da kan du risikere at bordet kan "spjæle". Hvis det er luft i sprekken så skal det gå fint. Sjekk hvor dyp den er med en strikkepinne e.l.

Logg inn
Legg innlegg til forumområde
Rapporter upassende språk til moderator
Annonse
HappyHomes annons
Tarkett annons
[Some text some message]