Kategorier
Meny
Konto

FORUM

Tapetsere over tapet som ikke dekker hele veggen

Visninger: 2214

AnnKristin

Jeg vil tapetsere en vegg. På denne veggen har forrige eier satt opp en svart tapet som ikke dekker hele veggen. Resten av veggen er hvitmalt sparklet gips. Veggen blir jo da ujevn i overgangen mellom malt vegg og tapet. Tapetet er nesten helt nytt og har ingen skader, det har ikke noe struktur i seg. Hvordan løser jeg dette slik at jeg ikke ser kanten på det "gamle" tapetet gjennom det nye? Har ikke lyst til å rive av ettersom den er helt uskadet.

20161118_092909
marirosenberg

Hei, 

Siden det gamle tapetet er like helt og uten struktur, handler det her kun om å jevne ut overgangen mellom tapet og malt vegg. Da er svaret å få veggen helt slett. Dette gjør du ved å bruke en bred stålsparkel og sparkle i overgangen mellom det gamle tapetet og den malte veggen. Så pusser du bare lett over med et fint sandpapir for å få en jevn overflate.

Sparkl overgangen i 15-20 centimeter bredde. Et tips er å sparkle i tre omganger. Begynn med et smalt strøk, før du legger på et litt bredere, og til slutt et enda bredere. På den måten jevnes overflaten gradvis ut. Du trenger ikke å pusse mellom hvert strøk, men dra den tørre bredsparkelen over strøket før du påfører neste, så får du vekk eventuelle ujevnheter/nupper.

Etter at overgangen er sparklet og pusset er det bare å grunne. Da bør du grunne i bunnfargen til det nye tapetet. Da unngår du gjennomslag, og du slipper at fargen på veggen eller det gamle tapetet blir synlig dersom det skulle komme noen små gliper i skjøtene når du setter opp det nye tapetet. 

Lykke til med tapetseringen!

Mari

Informasjonskonsulent, ifi.no

marirosenberg

Er det forresten ok at jeg bruker bildet du har tatt og lager en liten nettsak av spørsmålet? Sikkert flere som lurer på det samme :)

Takk!

Mari, ifi.no

AnnKristin

Tusen takk for svar! 

Ut i fra variasjonen i svar jeg har fått når jeg har spurt venner om råd, så er nok dette noe mange kan trenge tips om. Det er bare til å bruke bildet! 

Ann Kristin 

Logg inn
Legg innlegg til forumområde
Rapporter upassende språk til moderator
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]