Kategorier

Meny

Konto

Tapetser kommoden

Har du en gammel kommode eller noen slitne nattbord som trenger en «ansiktsløftning»? Mye kan gjøres raskt med en tapetrest, litt lim og noe egeninnsats.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Tapetser kommoden

Foto: Chera Westman/ifi.no, INTAG

En kommode med tapetdekor på skuffene kan bli en fin stemningsskaper i et rom. Hvis du har rester fra du tapetserte i stuen, kan en kommode med samme tapet på frontene gjøre seg bra i entreen på vei inn til stuen. Eller kanskje du har planer om å tapetsere soverommet – hvorfor ikke kjøpe med en rull ekstra, så kan trylle fram nye møbler som prikken over i-en etterpå?

Gjør klar til tapetsering

Skru av knotter, og vask frontene som skal tapetseres. Bruk et vaskemiddel som løser opp fett og skyll godt. Slip deretter lett over flaten med et slipepapir eller en slipekloss. Dette for at limet skal få god vedheft.

Lag en mal

For å få tapetet klippet til i riktig størrelse lager du en mal av kartong, og bruker den som mønster. Ta ut skuffen og sett fronten ned på kartongen og tegn rundt. Klipp ut. Hvis du ønsker at litt av treverket skal være synlig som en ramme rundt tapetet, klipper du så langt innenfor den oppmerkede linjen som du ønsker at bredden på «rammen» skal være.

Hvis det er flere skuffer i ulik størrelse, lag en mal for hver skuff.

Deretter legger du malen(e) på tapetet, risser rundt og klipper.

Dele på Pinterest Lag en mal i papp av fronten på skuffen og bruk den som mønster.

Lag en mal i papp av fronten på skuffen og bruk den som mønster.

Dele på Pinterest Legg pappmalen på tapetet, riss rundt kanten og klipp ut.

Legg pappmalen på tapetet, riss rundt kanten og klipp ut.

Lim

Riktig lim er viktig for å sikre bra resultat. For å være på den sikre siden, sjekket vi med limekspert Arne-Jonny Tveraabak fra Sika Norge, hva vi bør bruke. Etter vask og mattsliping mener han det holder å bruke samme lim som til tapetsering av vegg.

- Legg på limet og la det tørke 5 – 10 minutter før du fester tapetet. Hvis det er papirtapet bør den lakkeres med en vanntynnbar lakk som ikke misfarger, tipser han.

Hvis du vil legge tapetet rundt kanter og hjørner, anbefaler han å bruke våtromslim.

Dele på Pinterest Dette trenger du.

Dette trenger du.

Mer informasjon

INTAG

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]