IFI logo
Se flere bilder
Tapet på kjøkkenet

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Tapet på kjøkkenet

Jeg holder på å pusse opp kjøkkenet, og har lyst til enten å legge tapet over kjøkkenbenken eller å tapetsere skapdørene på innredningen. Men jeg er litt skeptisk til tapet på kjøkkenet, og er i tvil om det vil være slitesterkt nok. Lurer derfor på om dette lar seg gjøre? Og hva slags tapet bør jeg i så fall bruke?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ja, det går fint an å tapetsere på kjøkkenet, både på skapdørene og mellom over- og underskap. Det man imidlertid bør tenke på, er at dette er områder som utsettes for mer smuss og fett enn en vanlig vegg, og man derfor bør velge produkter med omhu. Det er viktig at veggen tåler en real vask uten å ta skade.

Et alternativ for tapetsering på kjøkkenet er å bruke en vanlig, tynn fibertapet, men gå over den med et strøk eller to med lakk. En vanlig, vanntynnbar klarlakk vil gjøre nytten, og gjør tapetet mye mer slitesterk i forhold til rengjøring.

En annen mulighet er å velge en våtromstapet. Denne type tapet er jo beregnet på fuktige miljøer, og tåler litt ekstra tøff behandling. Våtromstapet behøver man ikke etterbehandle med lakk, ettersom tapetet allerede har de slitesterke egenskapene.

Begge løsningene vil fungere fint, så her gjelder det egentlig bare å finne den tapetet med det mønsteret du liker best!

Lykke til!

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.