Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Tapet på kjøkkenet

Jeg holder på å pusse opp kjøkkenet, og har lyst til enten å legge tapet over kjøkkenbenken eller å tapetsere skapdørene på innredningen. Men jeg er litt skeptisk til tapet på kjøkkenet, og er i tvil om det vil være slitesterkt nok. Lurer derfor på om dette lar seg gjøre? Og hva slags tapet bør jeg i så fall bruke?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Tapet på kjøkkenet

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ja, det går fint an å tapetsere på kjøkkenet, både på skapdørene og mellom over- og underskap. Det man imidlertid bør tenke på, er at dette er områder som utsettes for mer smuss og fett enn en vanlig vegg, og man derfor bør velge produkter med omhu. Det er viktig at veggen tåler en real vask uten å ta skade.

Et alternativ for tapetsering på kjøkkenet er å bruke en vanlig, tynn fibertapet, men gå over den med et strøk eller to med lakk. En vanlig, vanntynnbar klarlakk vil gjøre nytten, og gjør tapetet mye mer slitesterk i forhold til rengjøring.

En annen mulighet er å velge en våtromstapet. Denne type tapet er jo beregnet på fuktige miljøer, og tåler litt ekstra tøff behandling. Våtromstapet behøver man ikke etterbehandle med lakk, ettersom tapetet allerede har de slitesterke egenskapene.

Begge løsningene vil fungere fint, så her gjelder det egentlig bare å finne den tapetet med det mønsteret du liker best!

Lykke til!

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]