IFI logo
Se flere bilder
Ta vare på tregulvet

Foto: Produsenten

Ta vare på tregulvet

I sommerperioden stresser vi med at terrassegulvet må få behandling i form av olje eller beis. Nå er sommeren forbi, og kanskje er det på tide å gi gulvet inne litt oppmerksomhet? Med et par strøk lakk kan du gi gulvet ny glød og beskyttelse.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Enten gulvet er ubehandlet eller tidligere har blitt påført olje eller beis, kan det ha godt av behandling. Foruten at gulvets utseende blir fornyet, holder gulvet seg pent lengre og blir mer motstandsdyktig mot flekker og merker.

Herdins Gulv Lack er en vannbasert gulvlakk som er egnet både til parkett- og andre tregulv. Produktet kommer både i halvblank og halvmatt, og enten gulvene er tidligere lakkert, oljet med Herdins oljebeis, eller er ubehandlet, kan lakken benyttes. Den kommer i en praktisk plastkanne på enten en eller tre liter, og er derfor enkel både å åpne opp og igjen, og å frakte med seg.

Rett påføring gir best resultat

Begynn alltid med å vaske og slipe gulvet lett, for å bedre heftevnen. Husk å støvsuge bort alt støv før produktet påføres. Når gulvet er tørt og støvfritt kan gulvlakken påføres ved hjelp av lakksparkel, rull eller pensel. Lakken bør påføres to ganger og tørke minst fire timer mellom strøkene. Mellom strøkene bør også gulvet pusses lett med et fint sandpapir, gjerne med korning rundt 180.

Siden produktet er vannbasert, og dermed mildere både mot deg selv og miljøet, må du imidlertid være oppmerksom på at påføringen bør skje på en litt annen måte enn med vanlig lakk. Fordi de vanntynnbare produktene tørker raskere enn løsemiddelbaserte, blir man nødt til å jobbe raskere og med mindre områder om gangen. Resultatet blir imidlertid like pent og slitesterkt som ved tradisjonell lakk.

Mer informasjon

Herdins.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.