Kategorier

Meny

Konto

Syrlig eplegrønn til topps

Blant favoritter som caffe latte, lys toscana og ishavsblå var det denne syrlige eplegrønne fargen som stakk av med 1. plassen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Syrlig eplegrønn til topps

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1200 deltok i fargekonkurransen til Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI) på Publikumsmessen på Lillestrøm 18. - 21. november. Folk ble bedt om å stemme på den fargen de syns var finest, og noe overraskende så var det denne syrlige eplegrønne fargen som gikk av med seieren. På en god 2. plass kom en sterk ferarrirød farge, mens turkis inntok tredjeplassen. Med andre ord kan det synes som nordmenn foretrekker de sterke, klare fargene når de skal velge sin favorittfarge.

Diskré rosa-beige i stuen

Når det kom til valg av farge på stueveggen derimot, var folk langt mer konservative. Da var det de helt lyse og beige fargene som fikk flest stemmer, og vinneren ble en helt lys beigefarge med et snev av rosa (farge 1). 

Fargerikt på soverommet

På spørsmål om hvilken farge de ville valgt til soverommet sitt kom også vinnerfargen fra stueveggen høyt opp (farge 1), men her var konkurransen tett mellom blant annet lys sjokolade, blå (farge 2), gul (farge 3) og en svak burgunderrød plommefarge (farge 8). Det kan dermed synes som om folk er langt mer dristige i fargevalget når det kommer til soverommet enn det de var i stuen.

Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret AS er ikke overrasket over dette resultatet. Han forteller at svært mange begynner å pusse opp soverommet for så å gå videre til de andre rommene etter hvert. At fargene har begynt å gjøre sitt inntog på soverommet er i følge Øye derfor bare et tegn på at de snart vil spre seg i resten av huset. 

Fargekoden til favorittene:

NB! Vær klar over at fargen på skjermen kan avvike fra originalfargen!

Syrlig eplegrønn: S0575-G40Y

Ferrarirød: SS005-RS050

Turkis: : S1050-B70G

Farge 1: A-BASE OK011 ½ REO13 SV024

Farge 2: A-BASE OK006 REOO3 SV031 ½

Farge 3: A-BASE G1016 OK068 SS006 ½

Farge 8: A-BASE BS006 BV002 ½ OK033 ½

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]