IFI logo
Se flere bilder
Svensk designpris til norsk samarbeidsprosjekt

Foto:

Svensk designpris til norsk samarbeidsprosjekt

Stolen "Break", utviklet av designkollektivet Norway Says og den norske møbelprodusenten L.K. Hjelle, vant torsdag prisen for beste nyhet under Stockholms internasjonale møbelmesse.

Øyunn Syrstad Høydal

Øyunn Syrstad Høydal
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Messen regnes som den viktigste i Skandinavia, og samler utstillere fra store deler av verden.

Modellen "Break" mottok utmerkelsen "+1" i konkurranse med store deler av nordisk møbelbransje, som benytter messen til å slippe sesongens nyheter.

- Å få +1-utmerkelsen er en enorm bekreftelse på vår nye satsing på designmøbler, sier Dag Hjelle hos produsenten, og får følge av Torbjørn Anderssen i Norway Says: - Dette er kjempemoro. Det er først gang vi viser "Break". Å få pris for beste nyhet her i Stockholm, på Nord-Europas største messe, er litt av en ære.

Suksessfylt samarbeid

Norway Says og L.K. Hjelle har samarbeidet om utviklingen av to modeller i tillegg til Break. Alle er blitt mottatt med stor interesse, og modellen "Hal" har allerede vunnet norsk designmiljøs viktigste pris - Hedersprisen for God Design, som ble delt ut på Designdagen i november 2003.

- Reglene for prisen "+1" er så enkle som mulig, sier den eneveldige dommeren Matti Klenell.  - Prisen går til den mest interessante nyheten på messen.

"Tross sin diskrete form tar den plass, den beveger på seg og markerer at den finnes. Den klarer uten problemer balansegangen mellom en uttrykksfull tilstedeværelse, og å være et praktisk sitteredskap og et brukelig møbel i offentlig miljø", heter det i Klenells begrunnelse.

Det er tidsskriftet FORUM som står bak "+1"-prisen, og en eneveldig dommer velger ut vinnerobjektet. Oppdraget som dommer gis forrige års vinner. En rekke kjente designstørrelser har vært dommere i denne utdelingen, og reglene sikrer at ingen vinner utmerkelsen to år på rad.  

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.