IFI logo
Se flere bilder
Støvfri sliping

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Støvfri sliping

Støv fra sliping er noe herk! Det er et strev å vaske bort, og det irriterer i nesen. Men nå skal det være mulig å slipe manuelt nærmest uten å få et eneste støvfnugg utenfor støvsugeren.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et finsk system, som tidligere bare har vært tilgjengelig for profesjonelle, gjøres nå tilgjengelig for forbrukerne. Det patenterte systemet skal sørge for en fullstendig støvfri oppussing - og det eneste elektriske hjelpemiddelet du trenger er støvsugeren.

Det er det spesielle "slipepapiret" som gjør slipingen støvfri. Istedenfor et tett papir med enkelte småhull, er "papiret" laget av et nettingliknende materiale, med et tusentalls minimale åpninger. Faktisk vil avslipt materiale aldri befinne seg mer enn 0,5 mm fra et utsug! Denne nettingen festes med borrelås til en slipekloss, som igjen har en slangeforbindelse til støvsugeren. På den måten skal alle støvkorn umiddelbart dras inn i slangen til støvsugeren, og man slipper et rom fylt med støv.

Siden slipematerialet er i et langt mer slitesterkt materiale enn vanlig slipepapir, vil varigheten av hvert enkelt ark også være vesentlig lengre. De finnes også i forskjellig "korning", og kan slipe alt fra maling, lakk og sparklede overflater til trematerialer, MDF-plater, kompositt og aluminium.

Produktet heter Abranet, og markedsføres i Norge av Slip og rekvisita AS.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.