Kategorier

Meny

Konto

Støvfri sliping

Støv fra sliping er noe herk! Det er et strev å vaske bort, og det irriterer i nesen. Men nå skal det være mulig å slipe manuelt nærmest uten å få et eneste støvfnugg utenfor støvsugeren.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Støvfri sliping

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et finsk system, som tidligere bare har vært tilgjengelig for profesjonelle, gjøres nå tilgjengelig for forbrukerne. Det patenterte systemet skal sørge for en fullstendig støvfri oppussing - og det eneste elektriske hjelpemiddelet du trenger er støvsugeren.

Det er det spesielle "slipepapiret" som gjør slipingen støvfri. Istedenfor et tett papir med enkelte småhull, er "papiret" laget av et nettingliknende materiale, med et tusentalls minimale åpninger. Faktisk vil avslipt materiale aldri befinne seg mer enn 0,5 mm fra et utsug! Denne nettingen festes med borrelås til en slipekloss, som igjen har en slangeforbindelse til støvsugeren. På den måten skal alle støvkorn umiddelbart dras inn i slangen til støvsugeren, og man slipper et rom fylt med støv.

Siden slipematerialet er i et langt mer slitesterkt materiale enn vanlig slipepapir, vil varigheten av hvert enkelt ark også være vesentlig lengre. De finnes også i forskjellig "korning", og kan slipe alt fra maling, lakk og sparklede overflater til trematerialer, MDF-plater, kompositt og aluminium.

Produktet heter Abranet, og markedsføres i Norge av Slip og rekvisita AS.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]