IFI logo
Se flere bilder
Stopp fukten

Foto: Herdins

Stopp fukten

Mange har opplevd å få fuktflekker og saltutslag på betonggulv i kjeller, garasje eller på uteområder av betong. Nå finnes det hjelp som kan stoppe fukt og saltutslag.

Maria Eleni Stene

Maria Eleni Stene
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange tror at betong er tett. Det er den ikke. Når betong lages og herder, fordamper vannet og danner porer i betongen. Dette gjør at betongen kan bli fuktig. Blir det mye fukt, vil det skape store problemer. Betongen spises opp innenfra, og det kan komme saltutslag på utsiden som vil ødelegge betongen over tid. Fukten kan også føre til mer alvorlige problemer som sopp og algevekster, rustproblemer og frostsprenging.

Nå finnes det hjelp å få. Fukten kan stoppes med FuktStopp som er en fuktsperre fra Herdins.

- Produktet trenger dypt inn i underlaget og stopper fuktopptak og fuktvandring i betongen. Den kan brukes i kjelleren, på garasjegulv, grunnmur og uteareal av betong, forteller Jørn Vidar Larsen, daglig leder hos Herdins.

Produktet kan ikke erstatte grunning når man skal male eller tette store sprekker i betongen, men det har mange andre fordeler.

- Det er økonomisk, enkelt og raskt å bruke. Du kan helle produktet i en hagesprøyte eller dusjflaske og spraye det på. Desstuen er produktet både gift og luktefri, poengterer Larsen. Produktet reduserer også groing, forebygger rust, og fortrenger olje og fett. Det gjør det anvendelig både ute og inne.   

Mange bruksområder

Kjellere og grunnmurer er ofte et problem. Når dreneringen går tett eller gammel fuktsperre svikter og vannet kommer opp, fungerer den nye fuktsperren godt.   

- Store riss og sprekker må utbedres først, så kan man sprøyte det på, sier Larsen. Det samme gjelder mur og betongterrasser ute.

Garasjegulv og tak har oftest en glatt overflate. Ved å bruke FuktStopp beskyttes betongen mot eventuelt oljesøl, frost og tineproblemer og stopper veisalt. På uteområder med hard belastning i form av vær og biltrafikk hindrer produktet olje og salter å trenge ned i underlaget. I tillegg reduserer det mose, sopp og algevekster. 

- FuktStopp er også et fint tilleggsprodukt før du skal male ny betong for eksempel i kjeller eller garasje. Er det fukt inne i betongen, vil malingen flasse av etter kort tid. Den nye fuktsperren stopper dette, forklarer Larsen. 

I disse dager tar mange terrassen i bruk. Om terrassen har fuktskader, kan produktet stoppe den negative utviklingen av fukt og øke holdbarheten. 

Mer informasjon

www.herdins.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.