Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Soho kitchen & lounge

Håkonsgaten 27 i sentrale Bergen har gjennomgått store forandringer. Først var det meieridrift og i mange år inneholdt gården det velkjente Skogen Hotel. Nå er bygården rehabilitert til hotellet Crowded House og restauranthuset Soho kitchen & lounge.

cloud_download
fullscreen
 • Innredningen er påkostet hvor Interiøragenturer Jan F. Sveen A/S har vært hovedleverandør. Her fra baren i 2. etasje. Det er lagt Gaskell-tepper fra deres Infinity-kolleksjon i kvalitet 1.400 gram axminster. Teppene er levert og lagt av Teppehuset i Bergen. Bardisken er trukket med stoffet Sebra fra Luciano Marcato, mens stolene i salongen er trukket med smårutet velour i Victoria-kolleksjonen fra Harris.

  Foto:

 • Soho kitschen & lounge i Håkonsgaten 27

  Foto:

 • Det første man kommer inn i er den romslige Coctail Bar. Sofabenkene er bekledd med Amalfi-tekstil fra Harris, fiskebensmønstret chenille, levert av Interiøragenturer Jan F. Sveen.

  Foto:

 • Fra restaurantområdet hvor sofabenken med høy rygg er kledd med tekstilet Baccara fra Sahco Hesslein. Stolene er trukket med ullstoff fra Bute, mens Gaskell-teppet er det samme som i baren i 2. etasje, alt levert av Interiøragenturer.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Bygget er fra 1923. Fra starten var det Manger Meieri utenfor Bergen som her drev produksjon inkludert et gammeldags meieriutsalg. Her var det ysteri, skummingsrom, salterom og kjølerom. Deretter overtok Bergensmeieriet, så Vestlandsmeieriet - inntil meieridriften tok slutt og gården etter krigen ble ombygget til Skogen Hotel. Den tidsepoken tok også slutt, selv om hotellet i en mellomperiode het H. C. Andersen Hotell. Lokalene der restauranten nå ligger hadde også en bar ved navn Den Grimme Elding. Men tiden krevet at noe ble gjort - Håkonsgaten 27 var et nedslitt hus.

Høsten 1997 kjøpte Christian Foss gården. Det første man gjorde var å ta fatt i det gamle hotellet. Ut forsvant alt det gamle, alle rom ble pusset opp og i 1999 åpnet Crowded House.

-Planen var å utnytte gården fullt ut. Jeg ville være med å gjøre noe nyskapende i Bergen - et nytt konsept med nytt design, et bar- og restauranthus, forteller huseier Christian Foss.

En trendskaper

Han fikk med seg Espen Galtung Døsvig, en trendskaper på restaurantfronten i Bergen som nå er hovedeier av Soho kitschen & lounge. -Våren 2000 tok vi kontakt med Interiørplan AS fordi vi hotellet ville tilby gjestene i Crowded House noe mer, en kombinert resepsjon, bar og kaffebar. Vi viste frem det gamle meierlokalet til interiørarkitektene med tanke på å få inn en skikkelig restaurant.

Etter nøye planlegging skjøt prosjektet fart over sommeren 2001 og i november sto bar- og restauranthuset ferdig. I restaurantlokalet er noe av den originale meieriveggen beholdt for å knytte historien sammen.

Les mer i Fargemagasinet 05/2002

Oppdatert: 13.03.2015  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]