Kategorier

Meny

Konto

Slottsgulv

Castle Stones fra Edda Interiør er en serie fliser som er avstøpninger av gamle slotts- og kirkegulv i Europa. Flisene oppleves som massive steingulv, men er sementbaserte og cirka 8 mm tykke, har høy slitestyrke og fleksibilitet og skaper en autentisk, eksklusiv atmosfære.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Flisene oppleves som massive steingulv, men er sementbaserte og cirka 8 mm tykke, har høy slitestyrke og fleksibilitet og skaper en autentisk, eksklusiv atmosfære. De legges på nær sagt alle gulv - også tregulv. Flisene er ideelle for boliger med begrensninger for vekt eller høyde.

 

Ulike størrelser

Vi snakker her om fliser som er langt tynnere enn det vi er vant til. Fordelen er at de er lette å håndtere og veier lite. Men, man må være litt forsiktig med dem så de ikke knekker under leggingen. Når de først er lagt, derimot, tåler de det meste. Steingulv fra tidligere tider besto normalt av steiner i ulike dimensjoner. Det samme gjelder selvfølgelig også for Castle Stones.

Dele på Pinterest Ulike størrelser

Prøveutlegging

Når flisene pakkes ut, er det i første omgang viktig å skaffe seg en oversikt over innholdet. Still gjerne flisene opp mot en vegg for å planlegge hvordan gulvet skal designes eller foreta en prøveutlegging uten bruk av flislim for å se hvordan det hele vil ta seg ut på gulvet. Steinene kommer i alle størrelser, og det er opp til flisleggeren å plassere dem i et tiltalende mønster.

Dele på Pinterest Prøveutlegging

Legging

Castle Stones er, som sagt, svært tynne fliser, og det er avgjørende at monteringen utføres svært nøye. Det gjelder å unngå luftlommer under flisene som gjør dem svake og som kan resulterer i hule lyder når man går over gulvet. For å sikre at dette ikke skal skje, smøres det et tykt lag med lim på gulvet, gjerne en drøy centimeter. I tillegg smøres også et tynt lag med lim på flisen.

Dele på Pinterest Legging

Hold flatene rene

Når det brukes så store mengder med lim, er det viktig at overskytende masse mellom flisene tørkes av fortløpende. Dette arbeidet utføres enklest med svamp og rent vann. Lim som flyter utover gulvet bør også fjernes om du ikke skal legge flis der med det samme. Hvis dette overskytende limet får anledning til å tørke, er det en mulighet for at det oppstår ujevnheter. Må en flis justeres for at mønsteret skal gå opp, gjøres dette enkelt med en vinkelsliper. Fugemassen som benyttes er tyntflytende og kan helles forsiktig i sprekkene med en kanne med tynn stråle. Søl på flisene vaskes av umiddelbart og grundig.

Dele på Pinterest Hold flatene rene

Behandling av overflaten

De sementbaserte flisene har en matt og porøs overflate og påføres en topcoat, eller impregnering, før gulvet tas i bruk. Da oppnår man det klassiske og vakre steingulvutseendet. Topcoaten, eller impregneringen, ”vaskes inn” i flisene når fugemassen er helt tørr. Gulvet blir nå skinnende blankt, og det blir lett å holde rent.

For mer informasjon:

Edda Interiør

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]