IFI logo
Se flere bilder
Slip hjørner i turbofart

Foto: Produsenten

Slip hjørner i turbofart

Å slipe hjørner i vegger og tak i små rom kan være en tidkrevende og støvete jobb. Men med riktig utstyr kan jobben bli langt enklere.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sliping av store områder tar større maskiner seg av, men dette blir noe trøblete ved for eksempel sparkelskjøter i små rom og ved mindre jobber som hjørner. Da blir utstyret for stort, og ikke lenger like praktisk i bruk.

Mange tyr derfor til håndkraft når disse små partiene skal slipes ned. Sliping for hånd avgir mye støv og kan være nokså slitsomt. Det kan også være vanskelig å få til en jevnt resultat, spesielt dersom det er hard sparkel. Men med riktig utstyr kan jobben gjøres rask, enkelt og nærmest støvfritt.

Det finnes maskiner på markedet som gjør denne jobben for deg. Spesielt gunstig er det når maskinene kobles til støvsugeren slik at støvet fraktes direkte i støvsugeren. IBGs slipemaskin Turbo tak- og veggsliper er et godt eksempel på dette. Den er liten og lett, og med en slipeflate på 210x82mm kommer den til nærmest over alt. Sliperen vibrerer på grunn av luftstrømningen fra støvsugeren og kan brukes både med forlengerskaft og som håndsliper. Slipepapiret festes med borrelås, hvilket gjør det hele svært enkelt.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.