Kategorier

Meny

Konto

Slik plasserer du musefellen riktig

Har du fått noen små, ubudne gjester du helst skulle blitt kvitt? Musefeller er effektive saker, men skal aldri plasseres midt på gulvet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Slik plasserer du musefellen riktig

Foto: Krefting, ifi.no

Det kan være fort gjort å sette musefellen sånn passe midt i rommet for å dekke et størst mulig areal. Det er helt feil.

- En musefelle skal alltid plasseres inne ved en vegg, gjerne i et hjørne, for å oppnå en mest mulig effektiv og human avliving av dyrene, sier Inger Løvaas hos Krefting.

Om musene ledes mot fellen med hodet først er sannsynligheten langt større for at fellen treffer hodet fremfor andre deler av kroppen. Hun forteller at det har hendt de får telefoner fra folk der musen har fått halen eller en labb i fellen, og det dermed har vært unødig lidelse for musene.

- Er det ikke noe naturlig sted som fører musene mot fellen med hodet først, kan man bygge opp en slags korridor med en planke eller lignende. Det er viktig at musene ikke kan snike seg til fellen fra siden, for da er det fort gjort at den slår feil igjen. Et annet tips er å sette to feller rygg mot rygg, så går musen i en felle uavhengig av hvilken vei de kommer fra, tipser hun.

Dele på Pinterest Lag en korridor som sikrer at musen møter fellen med hodet først. Her er det benyttet Temus musefelle i plast som er forhåndsfyllt med langtidsvirkende åte.

Lag en korridor som sikrer at musen møter fellen med hodet først. Her er det benyttet Temus musefelle i plast som er forhåndsfyllt med langtidsvirkende åte.

Mer informasjon

Krefting

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]