Kategorier

Meny

Konto

Skru opp lyden og hør forskjellen

Drømmer du om å synke tilbake i en god stol og nyte det optimale lydanlegget? Da bør du ta oppfordringen fra Kristian Halvorsen hos INTAG – han snakker seg varm om hva som skal til for å få de beste lydforhold i hjemmekinoen eller for stereoanlegget.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Akustiske tekstiler er tema, og han viser oss det siste av det som er spesialdesignet for å absorbere lyd. Dette er tydeligvis et produkt som må «høres», for han setter på en video. Vi hører fengende trommerytmer, en kar sitter i et stort lokale og spiller. Lyden gjaller i veggene, inntil det monteres noen florlette tekstiler. Gjallingen forsvinner og trommene kan nytes. 

Dele på Pinterest Å dempe lyd handler ikke om å skru ned lyden. Med gode akustiske forhold kan man lene seg tilbake i godstolen og nyte godlyden.

Å dempe lyd handler ikke om å skru ned lyden. Med gode akustiske forhold kan man lene seg tilbake i godstolen og nyte godlyden.

-Hør! Sier han begeistret.

Hemmeligheten ligger i et spesielt foliegarn utviklet av den sveitsiske tekstilspesialisten Creation Baumann. Tekstilene finnes i ulike tykkelser fra helt florlett til tettere og tyngre kvaliteter. Primært er de konstruert for å skape gode lydforhold i konsertlokaler, kontorer, seminarlokaler og andre steder der gode lydforhold er avgjørende for opplevelsen, men de er like aktuelle hjemme.

- Mange tenker ikke over at akustikken i rommet skaper mye støy. Store vindusflater, harde gulv og vegger får lyden til å gjalle i veggene. Men med noen enkle grep så kan lydforholdene endres helt, sier Halvorsen.   

Dele på Pinterest Foliegarn er et spesiallaget garn som brukes i de tynne transperante tekstilene for å dempe akustikk.

Foliegarn er et spesiallaget garn som brukes i de tynne transperante tekstilene for å dempe akustikk.

Mer informasjon

www.intag.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]